Mikaela Bley – Liv

——— 

Liv

———

Mikaela Bley – Liv – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Det är en varm dag i slutet av augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från det förflutna och de mörka minnen som väcktes till liv när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren. Nu ska hon tillbaka till platsen där allt började, när hon var åtta år och hennes tvillingsyster dog.

När Ellen stannar för att tanka i Stentuna, utmed riksväg 52, får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen vid en åker en bit därifrån. Ingen tycks veta vem hon var eller vad hon gjorde i trakten, och mordet skakar många i byn.
Ellen börjar nysta i den döda kvinnans öde och ju mer hon börjar gräva i vad som hänt, desto mer inser hon att småstadsidyllen rymmer mörka hemligheter och att det är mycket som inte är som det verkar. Inte minst när det gäller henne själv och systerns död.

Spänningsromanen Liv är den andra boken i serien om den egensinniga TV4-journalisten Ellen Tamm, och en fristående fortsättning på Lycke som kom ut 2015.

(Kopierat från lindco.se)

——–

Den här boken är en fristående fortsättning på Mikaela Bleys första bok, Lycke, som kom ut för ett år sedan. Jag har läst Lycke, och jag tyckte mycket om den. Här är en länk till min recension av den boken

Nu har jag läst bok nummer två, Liv, och jag tyckte lika mycket om den. Man får fortsätta att följa kriminalreportern Ellen Tamm, som jobbar på TV4, den här gången när hon utreder en ihjälslagen kvinnas död. Men man får också reda på mer om hemligheterna i Ellens förflutna och barndom. 

Lättläst och fängslande. Rekommenderas absolut, men läs helst den första boken, Lycke, först. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Mikaela Bley – Liv

  1. […] serien om kriminalreportern Ellen Tamm. Jag har även läst dom två tidigare böckerna, Lycke, och Liv. Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: