Sharon Bolton – Daisy i kedjor – (Daisy in Chains)

——— 

Daisy i kedjor

———

Sharon Bolton – Daisy i kedjor – (Daisy in Chains) – (2016) – (2016) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Berömda mördare har fanklubbar.

Hamish Wolfe är inte annorlunda. Han kommer att sitta inspärrad resten av livet för att ha kidnappat och mördat tre kvinnor – och får mängder av beundrarbrev varje dag. Han är snygg, karismatisk och har en stor övertalningsförmåga. Hans beundrare är säkra på att han är oskyldig. Och på att han är deras drömmars man.

Vem skulle gå med i en sådan fanklubb?

Maggie Rose är advokat och bästsäljande true crime-författare, lika tillbakadragen som hon är framgångsrik. Hon tar bara de fall hon vet att hon kommer vinna. Hamish vill ha Rose som sin advokat. Han vill att hon ska förändra hans öde. Hon är övertygad om att hon är immun mot den charm som den här sortens man kan besitta.

Men kanske är Hamish Wolfe annorlunda…”

(Kopierat från modernista.se)

——–

Jag har läst två böcker tidigare av Sharon Bolton. Först läste jag En mörk och förvriden flod, som är den fjärde boken i en serie. Och sen läste jag Små svarta lögner, som är en fristående bok. Båda böckerna tyckte jag var mycket bra, speciellt Små svarta lögner. 

Det finns åtta böcker av Sharon Bolton översatta till svenska. Och jag ska definitivt läsa dom fem böckerna som jag inte har läst, för hon är en fantastisk författare. 

Den här boken, Daisy i kedjor, är mycket välskriven och spännande. Den har flera vändningar, och är helt oförutsägbar. Väldigt oväntat slut på boken. Mycket bra personbeskrivningar är det, och även dom engelska miljöerna är suveränt skildrade. 

Rekommenderar absolut boken som väl är mer än psykologisk thriller än en kriminalroman. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Modernista.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: