Cilla & Rolf Börjlind – Sov du lilla videung

——— 

Sov du lilla videung

———

Cilla & Rolf Börjlind – Sov du lilla videung – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En natt snubblar den hemlösa Muriel över en mager gråtande flicka. Hon heter Folami och har flytt från Nigeria. Muriel tar med henne till en sommarstuga ute i skogen. En eftermiddag attackeras Folami brutalt av en man i grannskapet. Muriel vågar inte bo kvar med henne i stugan utan söker hjälp hos den före detta uteliggaren Tom Stilton.

Han arbetar just nu hos kriminalkommissarie Mette Olsäter. Tillsammans med Olivia Rönning utreder han ett mord på en okänd tonårspojke som hittats nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Utredningen har förgreningar till kloakerna i Bukarest.

När Olivia träffar Folami ser hon att flickan bär ett smycke som har kopplingar till den mördade pojken. Tillsammans med Folami lyckas hon och Stilton tränga in i och avslöja en chockerande verksamhet.

Cilla och Rolf Börjlind lyckas i Sov du lilla videung återigen para en stor portion samhällsengagemang och samtidskommentar med fantastiska karaktärer och spänning utöver det vanliga.” 

(Kopierat från norstedts.se)

———

Det här är den fjärde boken i serien om Tom Stilton, Olivia Rönning och deras vänner och kollegor. Jag har läst dom tidigare böckerna, och har tyckt väldigt mycket om dom alla tre. Här är länkar till mina recensioner av dom, Springfloden, Den tredje rösten, och Svart gryning. Jag har även sett dom tio avsnitten av serien som är gjord efter den första boken och även serien Springfloden var mycket, mycket bra. Hoppas verkligen att övriga böcker också kommer att bli filmade. 

Nu har jag läst den fjärde boken i serien, Sov du lilla videung, och den var precis lika bra som dom tidigare böckerna. Samma upplägg i den här boken, som i tidigare böcker, med aktuella samhällsproblem och samhällsengagemang som bas. Och så spännande kriminalfall på det. 

Den här boken handlar bland annat om flyktingproblemen i Sverige och även om kloakbarnen i Rumänien. Mord, blod, våld, spänning, och kriminalitet innehåller boken. Men även drama, vänskap, och kärlek. Lättläst och snabbläst är boken också, och gripande. 

Älskar karaktärerna i boken, självklart mest dom som är med i alla böckerna, men även dom som bara är med i den här boken. 

Rekommenderar absolut boken, men om man inte har läst dom tidigare, så ska man så klart läsa serien från början. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Cilla & Rolf Börjlind – Sov du lilla videung

  1. […] Kallbrand av Cilla & Rolf Börjlind är den femte boken i serien om Tom Stilton och Oliva Rönning. Jag har läst alla dom fyra tidigare böckerna, och här är länkar till mina recensioner av dom: Springfloden, Den tredje rösten, Svart gryning, och Sov du lilla videung. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: