Eva Swedenmark – Om ni inte börjar leva gör jag slut

——— 

Om ni inte börjar leva gör jag slut

———

Eva Swedenmark – Om ni inte börjar leva gör jag slut – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Vännerna Garbo, Pamela, Anita och Ingalill har slutat tala med varandra om viktiga saker. I stället ältar de sina besvikelser och krämpor. Tills Garbo en dag får nog och utmanar sina vänner. Det blir startpunkten för dem alla att våga berätta för sig själva och varandra vad de vill ha ut av livet.

Deras uppriktighet leder dem till halsbrytande färder i Stockholms skärgård, spännande möten på franska Rivieran och ger dem en oväntad förmögenhet. Men framför allt vinner de tillbaka livsvilja och lust till kärlek, skrivande och till att ta itu med gamla ouppklarade relationer.

I ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”, som släpps i maj, inser den kvinnokvartett 60+ som Eva Swedenmark skildrar i sin nya roman att livet ska vara roligt i alla åldrar. De fyra vännerna slutar göra vad omgivningen förväntar sig. I stället väljer de vänskap och äventyr när de bestämmer sig för att förverkliga sina hemliga drömmar.

”Sex and the city 60+”, sa en förtjust läsare och började genast fantisera om vem som ska spela Garbo, Pamela, Anita och Ingalill den dag boken blir film.

Eva Swedenmark är journalist och författare till ett trettiotal böcker i olika genrer. Nu kommer hennes första mappie-lit, en roman som på ett lustfyllt sätt tar tag i den stora frågan om hur kvinnor 60+ idag förväntas leva sina liv. Den generation som gjorde revolt vägrar nu att hamna i åldersfällan. Hon vill med sin inspirerande roman ge andra lust och mod att ta tag i sina liv och förverkliga sina drömmar genom att berätta om vänskap som utmanar.”

(Kopierat från ordberoende.com)

——–

En trevlig och lättläst roman om fyra kvinnor i sextioårsåldern. Enkel och smårolig bok som jag tyckte var bra, men kanske inte riktigt engagerade mig fullt ut. Snabbläst och tunn bok, på under tvåhundra sidor. Helt klart läsvärd för en stunds underhållning. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Ordberoende Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Eva Swedenmark – Om ni inte börjar leva gör jag slut

  1. […] här boken är en fristående fortsättning på boken Om ni inte börjar leva gör jag slut, och jag länkar här till min recension av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: