Peter Barlach – Konsten att vara Caroline

———

Konsten att vara Caroline-1 ° Konsten att vara Caroline-2

———

Peter Barlach – Konsten att vara Caroline – (2015) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Tjugofemåriga Caroline väntar på att livet ska börja. Drömmen är att öppna en egen tapasrestaurang. Problemet är bara att det fattas minst en halv miljon i startkapital. Så tills vidare får hon nöja sig med jobbet i delidisken på matjätten Maxfood. Mellan arbetspassen lagar hon mat, träffar fel typ av män, umgås med sin pappa, en småkriminell, före detta stjärnkock, och får upp ögonen för ensamstående mamman Bente. Hon försöker också närma sig sin egen mamma, som fastnat i sorgen efter Carolines lillebror. Så en dag får Caroline en högst annorlunda förfrågan från en kollega. Hon erbjuds delta i ett brott, som om det lyckas, skulle kunna gjuta liv i hennes drömmar … Konsten att vara Caroline är en modern Robin Hood-skröna – en varm och skruvad roman med mycket humor och spänning. Peter Barlach (född 1968) är författare, regissör och musiker. Han har tidigare skrivit manus för film och teater samt flera ungdomsböcker, bland andra Inte bara tennis och Fifteen love . Konsten att vara Caroline är Barlachs debutroman för en vuxen publik.

(Kopierat från mofibo.com)

——–

En mycket bra roman. Lättlyssnad och smårolig, men ändå med en hel del djup. 

Rekommenderas absolut. 

Jag lyssnade på boken som en ljudbok, mycket bra och trevligt uppläst av skådespelaren Frida Hallgren, via Mofibos app, och det tog knappt sju timmar, på 1,25 gångers hastighet.  

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var en ljudbok som jag lyssnade på genom Mofibo.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipset (läsbok)Boktipset (ljudbok)Adlibris (inbunden), Adlibris (pocket)Adlibris (e-bok)Adlibris (ljudbok)Bokus (inbunden), Bokus (pocket)Bokus (e-bok)Bokus (ljudbok)

——— 

3 Responses to Peter Barlach – Konsten att vara Caroline

  1. […] En mycket bra roman. Lättlyssnad och smårolig, men ändå med en hel del djup. Och precis lika bra som den första boken, Konsten att vara Caroline.  […]

  2. […] har nyligen lyssnat på dom två böckerna Konsten att vara Caroline, och Nyckeln till […]

  3. […] böckerna om Caroline. Den första boken heter Det är jag som är Caroline. Den andra heter Konsten att vara Caroline. Och den tredje heter Nyckeln till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: