L. S. Hilton – Maestra – (Maestra)

——— 

Maestra

———

L. S. Hilton – Maestra – (Maestra) – (2016) – (2016) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Bokserie: Maestratrilogin (del 1).

Det mest chockerande du kommer läsa i år!

Judith Rashleigh arbetar som assistent på ett prestigefyllt auktions-hus i London. Hon drömmer om att etablera sig i konstvärlden. Men på jobbet behandlas hon som luft. Det gäller att ha rätt bakgrund och kontakter. Hon börjar jobba extra på en bar där män med för mycket pengar vill dricka med unga kvinnor. För att varva ner går hon på sexklubbar och har sex med främlingar. När hon äntligen får ansvar på jobbet visar det sig att auktionshuset har sysslat med förfalskningar. Judith får skulden, blir förnedrad och får sparken. I ren desperation åker hon till Rivieran med en beundrare. Väl där får ett oskyldigt spratt förödande konsekvenser och Judith tvingas fly för sitt liv.

Ensam och i fara måste Judith skapa sig en ny identitet och ett nytt liv. Hon får förlita sig på sina kunskaper och bluffa sig in bland de rika och berömda. Men hon kan inte släppa skandalen som ledde till att hon fick sparken. Kan hon använda det till sin fördel istället?

Maestra är en ny thriller som utspelar sig på de mest exklusiva och exotiska platserna i Europa. Med en hjältinna som både skrämmer och lockar. Det är den första delen i en trilogi som är såld världen över.” 

(Kopierat från norstedts.se)

———

Njae, det här var inte en bok som fångade mig. Tyckte att den lät så väldigt lovande, när jag läste om den. Så här står det till exempel om boken: ”Gone girl möter Femtio nyanser i ny erotisk spänningsroman. Maestra är en vågad thriller som gjort storsuccé utomlands och inte konstigt – den är helt omöjlig att lägga från sig!” Men jag tyckte inte att den var det minsta lik Gone Girl alls, som jag älskade mycket, och i och för sig är det en hel del utförligt beskrivna sexscener i boken, så jämförelsen med Fifty Shades kan jag förstå bättre. 

Jag tyckte att boken var rätt så rörig, och liksom ville för mycket. Den handlar mycket om konstvärlden, vilket jag inte är speciellt intresserad av. Thriller kallas den, och det kanske den är, men jag upplevde aldrig någon spänning i boken. Sexscenerna är mycket detaljerade och heta, och kanske faktiskt det jag tyckte var bäst med boken. För själva storyn engagerade mig inte, och jag fick inga större känslor för huvudpersonen heller. 

Så tyvärr så blev jag besviken på boken. Men vi är ju alla så olika, och tittar man på betygen som den har fått på nätet, så är det allt från högsta betyget till lägsta betyget. Så ni som är nyfikna på boken, rekommenderar jag den ändå till. Men jag kommer inte att läsa dom följande två böckerna i trilogin. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 2,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (danskt band)Adlibris (e-bok)Bokus (danskt band)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.