Anna Winberg – Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan

———

Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan

———

Anna Winberg – Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Välkommen till Vasastan och en roman om vaknätter, verklighetskaos och välling! Det är vinter i Vasastan när Emma drar sin smutsgula barnvagn genom snömodden på väg mot det första mötet med föräldragruppen. Strumpbyxorna är på väg ner över rumpan, hennes son är fyra månader men hon kan fortfarande inte bestämma sig för vad han ska heta och dessutom har hon tappat sin ena vante. Ingenting är som hon hade tänkt sig. Shirin har en bebis som sover hela dagarna och hela nätterna, men en bästis som aldrig hör av sig, och en kille som har dragit, kanske är han på valsafari i Nordnorge, men sanningen är att hon inte vet. Till råga på allt är pengarna på väg att ta slut. Och hon borde verkligen inte ta fler sms-lån … I BVC:s föräldragrupp träffar Emma och Shirin den självlysande Dolly, som tror på astrologi, bakar sina egna majskrokar och alltid verkar klä sig och sitt barn i färgglada kreationer. Till en början är de tre övertygade om att de inte har något gemensamt, men snart spirar en vänskap som spänner över lögner, kallnat kaffe och iskalla promenader … Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan är en mum-lit om bebisar, vaknätter, lögner och oväntad vänskap. Om författaren: Anna Winberg bodde tio år i Vasastan innan hon flyttade till byn Lerkaka på Öland där hon idag bor på en gård med sin fästman Julius och sönerna Isidor och Hektor. Förutom att skriva böcker och dricka alldeles för mycket kaffe arbetar hon som konsult, föreläsare och formgivare inom förlagsbranschen.

(Kopierat från mofibo.com)

——–

En mycket lättlyssnad och rätt så underhållande bok om tre vänners liv i Vasastan under deras föräldraledighet. 

Jag lyssnade på boken som ljudbok, uppläst av Callin Öhrvall Delmar, via Mofibo, och det tog cirka sju och en halv timmar, på 1,25 gångers hastighet. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3 av 5.

———

Denna bok var en ljudbok som jag lyssnade på genom Mofibo.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: Goodreads, Boktipset (pocketbok)Boktipset (ljudbok)Adlibris (danskt band)Adlibris (e-bok)Adlibris (ljudbok)Bokus (danskt band)Bokus (e-bok)Bokus (ljudbok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: