Lori Nelson Spielman – Det kommer alltid en ny himmel – (The Life List)

——— 

Det kommer alltid en ny himmel

———

Lori Nelson Spielman – Det kommer alltid en ny himmel – (The Life List) – (2016) – (2013) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman)

———

”Elizabeth har inte lång tid kvar. Och hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig, trots ett på ytan perfekt liv med pojkvän, jobb och lyxig lägenhet. Hur ska Elizabeth kunna hjälpa sin dotter?

När testamentet efter Elizabeth ska läsas upp räcker advokaten Brett en skrynklig, gulnad papperslapp. Lappen innehåller en lista med de livsmål Brett skrev ner som tonåring och som hennes mamma sparat i hemlighet och nu ber henne att försöka uppnå: allt från att bli förälskad och skaffa barn till att skaffa en häst, arbeta som lärare och lappa ihop förhållandet till den frånvarande pappan.

Men hur ska det gå till? Lärardrömmen har Brett för länge sedan övergett för en högavlönad marknadsförartjänst. Pojkvännen Andrew vill inte ha barn och Brett har gett upp hoppet om att någonsin bli mamma. Och hennes pappa är död sedan sju år tillbaka.

Vägen till att bocka av listan visar sig vara lång, slingrande och oförutsägbar. Brett får lov att ge upp sin bekväma tillvaro och ompröva sina val. Det kommer alltid en ny himmel är en varm och inspirerande roman om kärleken mellan en mor och en dotter, och om att hitta tillbaka till det i livet som verkligen betyder något.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——–

Den här boken fastnade jag direkt för när jag läste om den, och den levde definitivt upp till mina förväntningar. 

Känslosam, lättläst, rolig, snabbläst, gripande, humoristisk, rörande, oförutsägbar, och mycket, mycket bra, tyckte jag att boken var. 

Boken är skriven av den amerikanska författaren Lori Nelson Spielman, som gör sin romandebut med den här boken. Och jag ser verkligen fram emot fler böcker av henne. 

Rekommenderar absolut boken. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Albert Bonniers förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to Lori Nelson Spielman – Det kommer alltid en ny himmel – (The Life List)

  1. […] lite drygt ett år sedan så läste jag författarens debutbok, Det kommer alltid en ny himmel, och jag tyckte den var mycket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.