Åsa Hellberg – Gloria

——— 

Gloria

———

Åsa Hellberg – Gloria – (2016) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Åsa Hellbergs nya underhållande roman Gloria är fylld av stora känslor, människor som funderar på vad de ska göra av resten av sitt liv och en och annan diva.

Gloria har panik. Hon är Stockholmsoperans mest självlysande stjärna men nu ska hon repetera Carmen – mot sin gamla kärlek Dominic. Han, som lämnade henne för att göra internationell karriär, är tillbaka. Gloria inser att det kommer att påverka hennes behagliga liv på ett sätt hon inte alls planerat för. Som 53-årig sångerska borde hon tänka på pension snarare än på passion.

Även hennes lillasyster Agnes liv är omtumlande. Hon är flygkapten och i vanliga fall lugn och balanserad, men när äktenskapet krisar flyr hon hem till Gloria. Systrarna har alltid stått varandra nära även om de är väldigt olika. För första gången sedan de var små umgås de nu dag som natt. Saker från barndomen kommer upp till ytan och medan de gräver i sitt förflutna växer dramat på Operan, både på scen och privat. Rollfiguren Carmens öde vävs samman med Glorias eget liv på ett högst dramatiskt och oväntat sätt.” 

(Kopierat från forum.se)

———

Det här är Åsa Hellbergs sjätte bok, och jag har läst och tyckt om allihopa. En dokumentär bok och fem romaner har hon hittills givit ut. Här är en länk till min recension av hennes förra bok, och i det inlägget finns även länkar till hennes tidigare böcker. 

Hennes romaner är alla lite åt feelgood-hållet, och handlar alltid om kvinnor på lite drygt femtio år, (som jag är, och även också Åsa Hellberg själv). 

Åsas böcker är alltid lättlästa och snabblästa. Dom har alltid en hel del humor i sig, men även allvar. Romantik, kärlek, och sexskildringar är också alltid med. 

Åsa Hellberg bor, liksom jag, i Farsta, och hennes tidigare böcker har alla utspelat sig till någon del där. Men inte den här boken. 

Gloria utspelar sig till största delen i opera-världen, som jag inte kan någonting alls om. Men det var väldigt intressant att få ta del av den världen. 

Jag rekommenderar absolut den här boken till alla som tycker om den här genren. Och den här boken är helt fristående från Åsas tidigare böcker, men jag rekommenderar även hennes tidigare utgivning. 

(Britt-Marie Bim Kullin) 

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från författaren själv och från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

Och här har jag också bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———

One Response to Åsa Hellberg – Gloria

  1. […] Casanovas kvinna, och så dom tre romanerna En liten värld, Toscana tur och retur, och Gloria. Och dom tre romanerna är helt fristående […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.