M. J. Arlidge – Bro bro breja – (Pop Goes the Weasel)

——— 

Bro bro breja

———

M. J. Arlidge – Bro bro breja – (Pop Goes the Weasel) – (2016) – (2014) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Bro bro breja är den fristående, andra delen i serien om Helen Grace, Ole dole, som utkom på Lind & Co 2015, har sålts till fler än tjugo länder och placerat sig på många topplistor.

En man som levt ett till synes skötsamt liv hittas död i ett industriområde. Någon har skurit ut hans hjärta och lämnat det i en kartong utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista.
Snart hittas mycket riktigt ett andra offer. När en tredje man dör på ett liknande sätt är det tydligt att det handlar om en seriemördare. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras via den chattsida där män diskuterar och betygsätter prostituerade?
Men den krävande mordutredningen är inte det enda som Helen har på sitt bord. Hon försöker också
återhämta sig efter systerns död samtidigt som hon tvingas navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Hon känner vreden bakom morden, men det går inte att föreställa sig hur instabil mördaren är, eller vad som väntar Helen i slutet av jakten…”

(Kopierat från lindco.se)

——–

Bro bro breja är den andra boken i serien om polisen Helen Grace. Jag läste den första boken, Ole dole, för ungefär ett halvår sedan, och jag tyckte mycket om den. Här är en länk till min recension av den

Bro bro breja var nästan lika bra som Ole dole. Den är lika välskriven och lika lättläst, och jag tycker mycket om karaktärerna i boken. Däremot tyckte jag kanske inte att själva storyn var lika bra i den här boken, som i den första boken. 

Men bra är den absolut, och spännande. Så jag rekommenderar verkligen boken. Men jag tycker definitivt att man ska läsa Ole dole först, och sen Bro bro breja. Och jag hoppas verkligen att bok nummer tre och fyra, som finns på engelska, också blir översatta till svenska. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: