Emma Healey – Elizabeth är försvunnen – (Elizabeth is Missing)

——— 

Elizabeth är försvunnen

———

Emma Healey – Elizabeth är försvunnen – (Elizabeth is Missing) – (2015) – (2015) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

””Elizabeth är försvunnen” står det på lappen skriven med 80-åriga Mauds egen handstil. Men hon kan för allt i världen inte komma ihåg vad hennes anteckning betyder. För på senare tid har Maud blivit glömsk. Hon köper burk efter burk med konserverade persikor fastän hon redan har köksskåpet fullt av dem, hon glömmer att dricka teet hon har kokat, och hon fyller sitt hus och sina fickor med komihåglappar. Ibland känner hon inte ens igen sin dotter Helen.

Men trots sin förvirring är Maud helt säker på att någonting har hänt med väninnan, och hon är fast besluten att ta reda på vad. Kan jakten på Elizabeth hjälpa henne att finna sanningen bakom det mysterium som förföljt henne i hela livet: försvinnandet av Mauds storasyster, Sukey, strax efter andra världskrigets slut?

Elizabeth är försvunnen är en underhållande och spännande debut om ett dubbelt mysterium och en hjärtskärande skildring av åldrande och minnets labyrintiska nedgång.” 

(Kopierat från forum.se)

———

Den här boken har många olika sidor. Den handlar om en äldre kvinnas försvinnande i nutid. Den handlar också om en ung kvinnas försvinnande för nästan sjuttio år sedan. Och den handlar till största delen om huvudpersonens liv som dement. 

Boken är mycket gripande i skildringen av en dement äldre människans situation, och jag tycker att författaren beskriver det väldigt bra. 

Men samtidigt som det är gripande, så är det också roligt och dråpligt ibland. 

Dom två mysterierna om dom två försvunna kvinnorna är väl kanske inte direkt spännande, och jag vet inte om man direkt kan kalla boken för en kriminalroman. Tycker mer att boken är ett drama. 

Väldigt annorlunda är i alla fall boken, men bra. Och jag kan absolut rekommendera den. 

(Britt-Marie Bim Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

———

One Response to Emma Healey – Elizabeth är försvunnen – (Elizabeth is Missing)

  1. […] Vissla i mörker är den andra boken som jag läser av Emma Healey. Jag har tidigare läst boken Elizabeth är försvunnen. Jag tyckte mycket om den boken, och jag tyckte även om den här, dock kanske inte riktigt lika […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: