”Älskaren från Huvudkontoret” av Camilla Grebe

°

Älskaren från huvudkontoret

———

”Älskaren från Huvudkontoret” av Camilla Grebe (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem – han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst – lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?
Älskaren från huvudkontoret är en psykologisk spänningsroman med många bottnar. Skrämmande, överraskande och berättad med absolut gehör för kärlekens klåda. Det är en berättelse där perspektiven ständigt förändras och där författaren leker med läsarens förväntningar – gärningsmannens skepnad och bevekelsegrunder förblir otydliga intill slutet.

(Kopierat från wwd.se)

——–

”Älskaren från Huvudkontoret” är den åttonde boken som jag läser av Camilla Grebe. Det är den första boken som hon har skrivit helt själv, och i mitt tycke så är det hennes bästa bok. 

Fem böcker har hon skrivit tillsammans med sin syster, Åsa Träff. Det är serien om psykologen Siri Bergman, och alla fem böckerna är mycket, mycket bra. Här är en länk till min recension av den senaste boken, ”Eld och djupa vatten”, och i det inlägget finns även länkar till dom fyra tidigare böckerna i serien. Och jag ser fram emot fler böcker i den här serien.

Hon har också skrivit två böcker tillsammans med Paul Leander-Engström. Det är dom två första böckerna i den planerade trilogin Moskva Noir. Dom böckerna tyckte jag också mycket om, och här är en länk till min recension av den senaste boken, ”Handlaren från Omsk”. Och jag vill även läsa den kommande boken i trilogin.

Men som jag skrev i inledningen, så tycker jag att den här fristående boken, som hon har skrivit helt själv, ”Älskaren från Huvudkontoret”, är hennes klart bästa bok.

Psykologisk spänningsroman står det i bokförlagets beskrivning av boken, och det stämmer verkligen in på den här boken. För den är mycket mer än bara en kriminalroman. Ett drama skulle man också kunna kalla den.

Boken är spännande, välskriven, gripande, lättläst, fängslande, och oförutsägbar. En mycket bra blandning och fördelning av själva fallet och av personernas privatliv.

Rekommenderar denna bok varmt till alla. Och jag ser fram emot kommande böcker av Camilla Grebe. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

8 Responses to ”Älskaren från Huvudkontoret” av Camilla Grebe

 1. Gunilla skriver:

  Håller med, så nu har jag beställt den från biblioteket.
  Får tacka för det här året, och för alla recensioner och tips.
  Så slutar med” Ett riktigt Gott Nytt År” till dig och familjen och önskar det allra bästa!

  Majsan hoho! Ett riktigt” Gott Nytt År” till dig och familjen från mig!
  Tack för hälsningar som du skickat genom Bims blogg till mig, som hon är snäll att tycka att det är trevligt!
  Kramar till er båda!!

  • @ Gunilla: Kul att du gillar min recensioner och boktips! Det glädjer mig!

   Gott Nytt År till dig, Gunilla, och också till dig, Majsan, och till er nära och kära.

   Ni två är verkligen hängivna kommenterare här! Och det uppskattas, det ska ni veta!

   Stor kram till er båda! ❤ ❤

 2. Majsan skriver:

  Hej mina Kära vänner <3<3 Tack snälla ni!! Önskar er också Ett riktigt Gott Nytt år – och hoppas på ett lika bra 2016 för oss alla. Stor kram till er båda.

 3. Majsan skriver:

  Tackar för möjligheten att FÅ kommentera på din trevliga blogg =))
  Tänk när jag började läsa din blogg Bim,,,då var det ”bara för att kolla bokrecensionerna”…..Haha …vet inte hur många år jag följt dig nu…kan det var 5-6 år eller är det mer..
  Jag tackar iaf så jättemycket för 2015. Kraaam

 4. […] nästan två år sedan så läste jag boken Älskaren från huvudkontoret, som var den första boken som Camilla Grebe skrev helt själv. Och jag tyckte att den var mycket, […]

 5. […] här är länkar till mina recensioner av dom två tidigare böckerna i den här nuvarande serien, Älskaren från Huvudkontoret och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.