”Små svarta lögner” (Little Black Lies) av Sharon Bolton

°

Små svarta lögner

———

”Små svarta lögner” (Little Black Lies) av Sharon Bolton (2015) (2015) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Vad är det värsta din bästa vän skulle kunna göra mot dig?

Det var visserligen inte mord. Ett ögonblicks ouppmärksamhet, en tragisk olycka – och två barn är döda. Dina barn.

Du bor i ett litet ö-samhälle och kan därför inte undkomma kvinnan som har förstört ditt liv. Varje slumpartat möte blir en plågsam påminnelse om vad du har förlorat – din familj, din framtid, din psykiska hälsa.

Hur länge dröjer det innan hämndbegäret blir för svårt att motstå? Om du saknar skäl att leva vidare, varför då inte låta dina mörkaste tankar bli till handling?

Så: Vad är det värsta du skulle kunna göra mot din bästa vän?”

(Kopierat från modernista.se)

———

Men! Oj! Vilken bok! Ett solklart högstabetyg får den från mig! Den var så bra, så när jag hade läst ut den, så var jag tvungen att läsa om dom sista kapitlen en gång till! 

Sharon Bolton har gett ut nio böcker, och sju av dom finns översatta till svenska. Jag har bara läst en bok av henne tidigare, och det är ”En mörk och förvriden flod”. Den boken var också bra, men inte så bra som den här boken var. Jag ska absolut läsa dom fem resterande böckerna av henne som finns på svenska. 

Boken är indelad i tre delar, där man får följa tre olika personer. Som det står i beskrivningen av boken, så är huvudhandlingen en hemsk olycka där två små barn dör. Men det handlar även om försvinnanden av andra barn. 

Boken är också en beskrivning av livet på Falklandsöarna, där boken utspelar sig år 1994. Man får även tillbakablickar på Falklandskriget mellan England och Argentina år 1982. 

Det finns så många olika djup i den här boken. Och den är inte alls vad man tror från början. Många vändningar och twistar under vägens gång. Och åtminstone så kunde inte jag lista ut hur det skulle gå, förrän på dom absolut sista sidorna. 

Spännande, välskriven, hemsk, och gripande, är väl bara några ord man kan säga om boken. Mycket, mycket bra bok, som jag absolut rekommenderar. Helt klart en av årets bästa böcker. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Modernista.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

3 Responses to ”Små svarta lögner” (Little Black Lies) av Sharon Bolton

  1. […] läste jag En mörk och förvriden flod, som är den fjärde boken i en serie. Och sen läste jag Små svarta lögner, som är en fristående bok. Båda böckerna tyckte jag var mycket bra, speciellt Små svarta […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: