”Tiden läker inga sår” av Caroline Säfstrand

°

Tiden läker inga sår-2

———

”Tiden läker inga sår” av Caroline Säfstrand (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Ett misslyckat luciafirande 1951 gör att Ethel, Dorotea och Maggan ingår en vänskapspakt. Senare får en livsavgörande händelse dem att bryta pakten och säga upp bekantskapen. Dorotea gifter sig med Börje, och förtränger det förflutna genom maniskt städande. Den tjusiga Maggan hittar esteten Ivan och lever till synes ett drömliv, men blundar för hemligheten bakom dörren. Ethel väljer en bohemisk ensamhet som gör relationen till son och svärdotter komplicerad.

När Maggan firar sin 70-årsdag dyker ett handskrivet brev från Dorotea upp och förstör stämningen. Ethel, som befinner sig i ett litet stenhus några kilometer bort, får ett likadant brev. De måste träffas igen. Konsekvenserna av det val de en gång gjorde påverkar inte bara dem själva, utan även deras närmaste. Nu kan de inte längre dölja sin hemlighet.”

(Kopierat från massolit.se)

——–

För drygt ett år sedan så läste jag Caroline Säfstrands debutroman, ”Om du bara visste”. Jag tyckte mycket om boken, som fick en fyra i betyg av mig. Här är en länk till mitt blogginlägg om den boken. 

Nu har jag läst författarens andra roman, ”Tiden läker inga sår”, och jag tyckte även om den boken, och den får samma betyg som den förra boken, fyra av fem. 

Boken handlar om tre vänner som är i sjuttioårsåldern, med tillbakablickar genom deras liv. Många hemligheter uppdagas, och allt är inte som man tror att det är. 

En sorts feelgoodroman tycker jag att boken känns som, fast även med mycket djup, mörker och smärta i sig. 

Lättläst, snabbläst, välskriven och gripande är den också. Och jag kan varmt rekommendera boken, precis som Carolines tidigare bok. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to ”Tiden läker inga sår” av Caroline Säfstrand

  1. […] är Caroline Säfstrands tredje roman. Jag har läst dom två tidigare, Om du bara visste, och Tiden läker inga sår, och tyckt mycket om dom båda två. (Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: