”Playground” av Lars Kepler

°

Playground

———

”Playground” av Lars Kepler (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten.
Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.
Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt.
Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen – playground.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——–

Jag har läst alla dom fem böckerna av Lars Kepler tidigare. Och jag har tyckt mycket om böckerna av pseudonymen Lars Kepler, som består av det gifta paret Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. 

Fem böcker om kommissarie Joona Linna har dom hittills skrivit, och alla har fått mycket bra betyg från mig. Här är en länk till den senaste boken, ”Stalker”, som fick högsta betyget från mig. I det blogginlägget så finns det även länkar till mina recensioner av dom tidigare böckerna. 

Nu har Lars Kepler utkommit med en sjätte bok, ”Playground”, som är helt olik dom tidigare böckerna. Och tyvärr så tyckte jag att den inte alls var så bra som dom tidigare böckerna. 

Boken är väl ingen direkt kriminalroman, utan mer en spänningsroman. Och den handlar mycket om vad som händer när man dör. 

Helt okej var ändå boken, som får 3,5 av 5 i betyg från mig. Och jag kan väl i och för sig också rekommendera boken. Men jag hoppas på att Lars Kepler i framtiden skriver böcker som är mer lika deras första fem böcker än den här boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to ”Playground” av Lars Kepler

  1. Bokmumriken skriver:

    Hade ingen aning om att det var en psedonym 🙂 Man kanske ska prova de tidigare böckerna då!

  2. […] Paganinikontraktet, Eldvittnet, Sandmannen, och Stalker. (Jag har även läst den fristående boken Playground av Lars Kepler, och länkar även till […]

  3. […] Eldvittnet, Sandmannen, Stalker, och Kaninjägaren. (Jag har även läst den fristående boken Playground av Lars Kepler, och länkar här även till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.