Lite dagbok över vecka 42

°

På tisdagskvällen var jag på ”Kör för alla!” i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan.

På torsdagen fyllde Jimmy 28 år.

Var hemma från jobbet på fredagen, eftersom jag fick något sorts konstigt anfall på morgonen när jag gick upp, med fruktansvärt ont i magen. Både uppe och nere i magen, och bak i ryggen. Mådde illa också, kallsvettades, och fick frossa. Men jag kräktes aldrig, trots att det kändes som om jag skulle göra det. Hade så himla ont en stund, så jag låg på golvet i badrummet. Trodde nästan att jag hade fått tarmvred eller blindtarmsinflammation. Kändes som typ förlossningsvärkar. Men efter en stund så lättade det lite, jag gick och la mig igen i sängen, sov i ett par timmar, och när jag vaknade så mådde jag bra. Jättekonstigt. Vet inte vad det var. Verkade i alla fall inte vara någon sorts magsjuka. Kanske klimakteriebesvär av någon slag? Mens har jag just nu i alla fall. Efter det så har jag mått bra hela helgen. Har aldrig känt något liknande förut. Hoppas verkligen inte att det kommer igen. Kändes konstigt att vara hemma från jobbet på grund av sjukdom, för det är verkligen inte ofta som jag är det. Om man bortser från mina operationer av fötterna, så är det tre år sedan som jag var hemma för att jag var sjuk. 

På fredagskvällen så var vi ute och åt middag på restaurang ”Texas Long Horn” på Humlegårdsgatan. Det var jag, Borzko, Jimmy, Angelica, Jenny, Mathias, och Caroline. Vi firade Jimmys födelsedag. Av mig och Borzko så fick han en hel del olika kläder som jag hade köpt på Dressman. En trevlig kväll var det, och gott att äta.

På lördagen så jobbade Borzko extra. Själv så satt jag och läste större delen av dagen. Varmt och skönt ute, så jag satt även på balkongen. Broderade lite gjorde jag också.

På kvällen så tittade vi först på ”Idol”, inspelat från fredagen. Och sen på ”Så mycket bättre”.

På söndagen så mötte vi upp med Jenny på IKEA, och så åt vi brunch tillsammans. Sen så handlade Jenny en hel del, innan vi skiljdes åt.

Borzko och jag åkte sen hem till mina föräldrar och fikade.

Jag satt sen och läste under resten av eftermiddagen och en bit in på kvällen. Borzko var iväg på en Hammarbymatch.

På kvällen så tittade vi på ”Solsidan” och ”Hellenius Hörna”.

°

9 Responses to Lite dagbok över vecka 42

 1. Pia skriver:

  Det kan var njursten ! Kommer på morgonen gör djävligt ont som magknip fast längre in och man känner sig medtagen det kan komma igen. Oftast när man kissar första gången efter sömn eftersom det är större flöde då så att säga. Gå och kolla om du har blod i urinen. Har själv haft det var två morgnar och tredje så var det fördärvligt sjukhus osv….Ta hand om dig

  • @ Pia: Ja, du, som du beskriver det, så låter det ju kanske faktiskt som om det var ett njurstensanfall som jag hade..
   Har googlat lite på det nu också, och mycket troligt är ju att det kanske är det..
   Får väl se om det kommer tillbaka igen..
   Tack för din information och din kommentar.

 2. Majsan skriver:

  Ja det låter uppenbarligen som ett njurstensanfall. Jag hade ett för 6 veckor sen, fick in till akuten mitt i natten. Men väl framme på akuten avtog det av sig själv. Haft ett anfall tidigare, för 14 år sen,,,och då avtog det minsann inte…fick då först smärtstillande och sen morfin…innnan det äntligen avtog den gången.
  Var och röntgades förra veckan för att se att stenen var borta efter anfallet för 6 veckor sen.
  Njurstensanfall är nog det mest smärtsamma jag varit med om. Värre än förlossning!! Precis som du skriver så kallsvettas man, mår illa. kräks och är på gränsen till att tuppa av pga smärtan. Kram

 3. Pia skriver:

  Mitt tips till dig är att du får till en röntgentid så inte stenen stannat någon stans och orsakar skada. Hos mig så fanns en liten sten vid urinröret som gav symtom på urinvägsinflammation. Sedan antar jag att du hittade lite huskurer hur man kan ”rensa bort” stenar. Min var att dricka äppeljuice som mjukar upp stenen och sedan vatten med olivolja och citron, man skulle inte vara ensam hemma ifall man hade en sten och den rörde på sig så man fick ett anfall.
  Jag fick också stolpiller att ta ifall ett anfall skulle komma eftersom man kan ha svårt att dricka.

  • @ Pia: Tack för tips och huskurer. Har inte läst om något man kan göra för att förebygga och rensa. Ska googla lite mer. Läste mest nu bara hos Vårdguiden. Jag tror jag avvaktar med läkartid och röntgentid tills när/om det kommer igen.

 4. Gunilla skriver:

  Maken har haft njurstensanall, fy vad otäckt det var. Så
  ont. Det var en sten som lossnat. Han blev röntgad. Så kommer det tillbaka så åk in.
  Så förstår att du blev rädd. Låter som makens symtom.
  Hoppas det inte kommer igen.

  Kramar!

 5. […] Här är en länk till ett inlägg där jag bloggade om det då. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.