”Önska kostar ingenting” av Sara Lövestam

°

Önska kostar ingenting

———

”Önska kostar ingenting” av Sara Lövestam (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Kouplan försöker samla hundra burkar om dagen. Pengarna han fick för sin privatutredning i höstas är slut nu, och hans annons på Blocket helt obesvarad. Flest burkar hittar man på Lidingö.

Jenny Svärd är borgarråd och allt utom lättlurad. Därför är det omöjligt att hennes älskarinna kan ha lurat henne på tvåhundratusen kronor och sedan försvunnit spårlöst. Ändå har det hänt. Hon är förbannad och ytterst generad, och den enda som hör henne är killen som rotar i papperskorgen bakom henne. Själv påstår han att han i själva verket är privatdetektiv.
Kouplans jakt på Jennys bedragerska leder honom till andra platser och nya sanningar. Hämnas, är Jennys tydliga instruktion. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.
Önska kostar ingenting är Sara Lövestams sjunde roman, och den andra boken om Kouplan.

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

”Önska kostar ingenting” är en fristående fortsättning på boken ”Sanning med modifikation” som kom ut i mars i år. Så här skrev jag om ”Sanning med modifikation”: 

”Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare. Det här är hennes femte roman, och jag har älskat alla hennes fyra tidigare. 

Här är länkar till mina recensioner av hennes tidigare fyra romaner, plus en faktabok: ”Udda”, ”I havet finns så många stora fiskar”, ”Tillbaka till henne”, ”Hjärta av jazz”, och ”Grejen med verb”.

Det som är härligt med Saras böcker, det är att dom är så väldigt olika varandra. Oftast så har ju författare en genre eller en viss stil som dom håller sig till, men det gäller inte Sara.

Fast hennes underbara sätt att skriva, det går igen i alla hennes böcker. Och hennes kärlek till lite udda och annorlunda människor också. Och hon står alltid upp för dom ”små” människorna.

Det känns nästan som jag är lite partisk när det gäller Sara Lövestams böcker, för jag visste att jag skulle älska den här boken, redan innan jag hade börjat på den.

”Sanning med modifikation” är en roman, men man skulle nästan också kunna kalla det en detektivroman. För det handlar ju om en privatdetektiv som letar efter en försvunnen flicka. Boken är den första delen i en planerad serie böcker om privatdetektiven Kouplan. Och jag ser verkligen fram emot att följa den härliga karaktären Kouplan i kommande böcker.

Boken är mycket välskriven och lättläst. Den är helt oförutsägbar, och har mycket bra tecknade karaktärer. Man känner verkligen med människorna, och boken är både gripande och spännande. Rekommenderar varmt boken, precis som Sara Lövestams tidigare romaner.” 

(Och sen jag skrev det ovanstående, har även Sara Lövestam utkommit med ännu en roman, en ungdomsbok, som heter ”Som eld”. Här är en länk till min recension av den: https://bimsblogg.wordpress.com/2015/07/29/som-eld-av-sara-lovestam/). 

”Önska kostar ingenting” är precis lika bra som den föregående boken i serien. Det är så härligt att ha superhöga förväntningar på en bok, och sen så lever den så självklart upp till dom. 

Dom (hittills) två böckerna om Kouplan är verkligen inte lika några andra böcker. Dom är så speciella, med helt unika huvudpersoner. Jag hoppas verkligen att det blir många böcker om privatdetektiven Kouplan, för jag vill ju veta hur det kommer att gå för honom. 

Rekommenderar absolut den här boken, men läs först ”Sanning med modifikation”. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

3 Responses to ”Önska kostar ingenting” av Sara Lövestam

  1. […] tredje boken i serien om Kouplan. Den första heter Sanning med modifikation och den andra heter Önska kostar ingenting. Och som jag har förstått det så ska nästa bok i serien, den fjärde, bli den sista och […]

  2. […] är en länk till hennes senaste bok, den tredje delen i hennes serie om privatdetektiven Kouplan. Och här är en länk till ett annat inlägg där det finns länkar till mina recensioner av alla hennes tidigare […]

  3. […] som definitivt ska läsas från början. Böckerna i rätt ordning är: Sanning med modifikation, Önska kostar ingenting, Luften är fri, och Finns det hjärterum. Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: