Det femtionde och sista inlägget om Bokmässan 2015

°

IMG_9902-0

°

Jag måste bara blogga ett femtionde och absolut sista inlägg om Bokmässan 2015.

Jag har ju pratat i så många år om att åka dit. Kanske inte i trettio år, som är så länge som den har arrangerats. Men i alla fall åtminstone i tio år så har jag velat åka dit. Så jag är så glad att det äntligen blev av i år, och att jag äntligen kom dit.

För det var en helt fantastisk upplevelse. Min självkänsla och mitt självförtroende växte flera meter. Jag trodde aldrig att jag och mina recensioner var så uppskattade som dom är. Och jag trodde aldrig att alla dessa författare skulle känna igen mig, och bli glada när dom träffade mig.

Det var så otroligt roligt att få träffa och pratade med så många av mina favoritförfattare. Inte bara dom femton på bilderna ovanför, utan även många, många andra. Och även många som jobbar på bokförlagen.

Det var också mycket roligt att få lyssna på alla författarintervjuer som gjordes. Inte heller bara då med dom ovanför, utan många, många andra.

Jag hade fyra helt fantastiska dagar på Bokmässan. Torsdagen och fredagen var bäst, för då var det minst besökare där. Lördagen och söndagen var också bra, så klart, men då var det väldigt många människor där.

°

Men även allt utanför själva mässan var också superbra.

Jenny och jag åkte tåg ner redan på onsdagsmorgonen. Och vi bodde i ett Skyroom på tjugosjätte våningen i det tredje huset i Gothia Towers, med en fantastisk utsikt över Liseberg och stora delar av Göteborg.

Frukostbuffé hade vi i restaurant Imagine på tjugonionde våningen. Och på onsdagskvällen åt vi en supergod middag på restaurang Manana en halvtimmes gångväg från hotellet.

På torsdagskvällen så åt vi middag på Heaven 23 i Gothia Towers, och jag åt den berömda räksmörgåsen.

På fredagskvällen så var vi på Liseberg, och åkte fyra stycken berg-och-dal-banor, två gånger var. Helix var det värsta och det bästa jag har åkt någonsin.

Sen åkte Jenny hem på lördagsmorgonen, för hon skulle på ett bröllop senare på dagen. Hon valde då att flyga hem, istället för att åka tåg.

Och istället så kom Borzko ner med tåget till mig, och så fick han också uppleva Bokmässan, i alla fall under en dag.

Borzko åkte sen hem på söndagsmorgonen, för han skulle på en match senare under dagen. Så under söndagen så gick jag ensam på mässan, men det gjorde mig ingenting.

Jag åkte sen hem med tåg på söndagseftermiddagen, fullproppad med glädje och intryck.

Fem dagar blev det i Göteborg, och fem helt underbara dagar. Och första gången var det som sagt var, men definitivt inte den sista. Jag vill absolut ner igen, kanske redan nästa år. 

Dyrt blev det, eftersom vi bodde dyrt, och vi hade seminariebiljetter. Men det var värt vartenda öre. 

Tack till alla som förgyllde mina dagar! Inga nämnda och inga glömda! 

°

Länk till alla mina femtio inlägg om Bokmässan 2015

°

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: