”Ole dole” (Eeny Meeny) av M. J. Arlidge

°

Ole dole

———

”Ole dole” (Eeny Meeny) av M. J. Arlidge – (2015) (2014) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetslöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakelklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt men när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon.
Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och få leva. Därefter bryts samtalet.
Det tar två veckor av hunger, skräck, smuts och kyla innan en av dem ger efter.
Någon har satt den här typen av kidnappningar i system; fler par försvinner – arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma förutsättningar och alla ställs inför samma ultimatum. En får leva. En ska dö.
Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helen är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge utlopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas.
När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana.”

(Kopierat från lindco.se)

———

Några ord som passar om den här boken: bra, spännande, lättläst, grym, våldsam, snabbläst, utstuderad, och engelsk. 

Jag tyckte om huvudpersonerna i boken, och hoppas på att dom följande tre böckerna om Helen Grace, som finns utgivna i England, också översätts till svenska. 

Tror att den här boken skulle kunna bli en mycket bra och spännande film. 

Rekommenderas absolut till alla som gillar spännande engelska thrillers. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

3 Responses to ”Ole dole” (Eeny Meeny) av M. J. Arlidge

  1. Midnatts Ord skriver:

    När jag läste denna så påmindes jag mycket om SAW-filmerna, vet inte om du sett dom? Men jag gillade också boken som sådan, ett lite annorlunda upplägg.

  2. @ Midnatts Ord: Ja, jag håller faktiskt med dig. Har sett den första av ”Saw”-filmerna, och kanske någon till, minns inte faktiskt.
    Men en filmisk bok är det verkligen. Bra och otäck.

  3. […] Bro bro breja är den andra boken i serien om polisen Helen Grace. Jag läste den första boken, Ole dole, för ungefär ett halvår sedan, och jag tyckte mycket om den. Här är en länk till min recension av den.  […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.