”Mästare, väktare, lögnare, vän” av Christoffer Carlsson

°

Mästare, väktare, lögnare, vän

———

”Mästare, väktare, lögnare, vän” av Christoffer Carlsson (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Dagen före midsommarafton hittas en man skjuten till döds i det lilla samhället Bruket, en händelse som får Leo Junker att omedelbart lämna Stockholm.

Trettio år tidigare, i ett annat liv, rör sig två män med dunkla avsikter genom en otrygg värld. I deras spår följer en ung kvinna på väg att avslöja dem och en kall natt i november fattas ett oåterkalleligt och avgörande beslut. Så sammanflätas ett gammalt dödsfall med ett nytt och när sanningen går upp för Leo är den så farlig att den hotar hans liv.

Samtidigt sitter en svårt sjuk kvinna i ett rum i Stockholm. Sot och aska, säger hon. Sot och aska var allt som blev kvar. Nästan ingen förstår vad hon menar. Nästan ingen.

Mästare, väktare, lögnare, vän är den tredje och fristående delen om Leo Junker, och ett storslaget kriminaldrama om kärlek, vänskap, svek och skuld.

Christoffer Carlsson är författare och kriminolog. Detta är hans femte roman.

(Kopierat från piratforlaget.se)

——–

Det här är Christoffer Carlssons femte roman, och den tredje boken i serien om Leo Junker. Jag har läst alla dom fyra tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den senaste boken, ”Den fallande detektiven”. I det inlägget finns även länkar till dom tidigare böckerna. 

Jag har tyckt mycket om Christoffers alla tidigare böcker, och jag tyckte precis lika bra om den här. Gillar man svenska kriminalromaner, så ska man absolut läsa Christoffers böcker. Dom är väldigt välskrivna, har ett mycket skönt läsflyt i sig, dom känns moderna och handlar om aktuella ämnen, även om just den här boken till viss del även utspelar sig både på sjuttiotalet och åttiotalet. 

Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker i serien om Leo Junker, och jag rekommenderar absolut den här boken. Men läs helst serien från början, och den första boken heter ”Den osynlige mannen från Salem”. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to ”Mästare, väktare, lögnare, vän” av Christoffer Carlsson

  1. Maria skriver:

    Ska läsa Den fallande detektiven. Den osynlige mannen från Salem var tillräckligt bra för att jag ska vilja läsa mer om Leo Junker.

  2. […] böcker, och tyckt mycket om dom alla. Här är en länk till min recension av den senaste boken, Mästare, väktare, lögnare, vän, och i det inlägget finns länkar till dom fyra tidigare […]

  3. […] är den kallaste månaden. Och här är en länk till den tredje boken i serien om Leo Junker, Mästare, väktare, lögnare, vän. I dessa inlägg finns även länkar till tidigare […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.