”Ingenting är glömt” (Something is Rotten) av Adam Sarafis

°

Ingenting är glömt

———

”Ingenting är glömt” (Something is Rotten) av Adam Sarafis (2015) (2015) (Genre: Nya Zeeländsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Linda Olsson (författaren till bland annat Nu vill jag sjunga dig milda sånger) skriver politisk blandvändarthriller tillsammans med Tom Sainsbury.

En ung man hittas död på ett bibliotek i Auckland, Nya Zeeland. Polisen är övertygad om att det var självmord, men mannens nära vän misstänker mord. Den döde mannen, Brent skrev på ett bokmanus som nu är spårlöst försvunnet. Vilka farliga hemligheter döljer sig i det försvunna bokmanuset?
Sam Hallberg, med ett förflutet som expert på terrorism, tar sig an fallet. Han leds allt djupare in i en korrumperad värld där inget är som han tror. Samtidigt misstänker affärsjournalisten Lynette Church att hon är en smutsig politisk verksamhet på spåret.

Ingenting är glömt är första delen i den planerade Matakana-trilogin, av Linda Olsson och Thomas Sainsbury.”

(Kopierat från massolit.se)

——–

Linda Olsson har tidigare gett ut fyra stycken romaner, och jag har läst två av dom, ”Nu ska jag sjunga dig milda sånger” (som fick högsta betyget av mig), och ”Det goda inom oss”

Nu har hon gett ut en thriller tillsammans med Thomas Sainsbury, och när dom skriver tillsammans så kallar dom sig då för Adam Sarafis. Boken är första delen i en planerad trilogi. 

Boken var välskriven och lättläst. Och det är ju alltid trevligt att läsa böcker som utspelar sig i lite annorlunda miljö. Den här handlar om Nya Zeeland, och det är ju inte så ofta som jag läser om. 

Jag tyckte om boken, även om det kanske inte var någon fullpoängare direkt, enligt mig. Men tillräckligt bra för att jag nog också vill läsa dom två följande böckerna i serien. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: