”Skymningsflickan” av Katarina Wennstam

°

Skymningsflickan

———

”Skymningsflickan” av Katarina Wennstam (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly?
Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse.
Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet.
Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.

Katarina Wennstams nya bok i serien om Shirin Sundin och Charlotta Lugn söker sig in i ungdomens allra mörkaste skrymslen. Där faror lurar bakom varje hörn, där den som är ung aldrig kan veta vem som går att lita på.
Skymningsflickan är en berättelse om vad som händer när ingen tror på en, men också om styrka och upprättelse.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

——–

Det här är Katrina Wennstams nionde bok. 

Först har hon gett ut två dokumentära böcker, ”Flickan och skulden”, och ”En riktig våldtäktsman”. 

Sen har hon gett ut en trilogi med spänningsromaner, ”Smuts”, ”Dödergök”, och ”Alfahannen”. 

Och nu har hon utkommit med boken ”Skymningsflickan”, som är den fjärde boken i en serie böcker. Dom tre tidigare heter ”Svikaren”, ”Stenhjärtat”, och ”Skuggorna”. 

Här är en länk till min recension av den senaste boken, ”Skuggorna”, och i det inlägget så finns det länkar till tidigare bokrecensioner

Jag älskar Katarina Wennstams böcker, både hennes dokumentära böcker, men framförallt hennes spänningsromaner. 

Tre starka kvinnor har hon i huvudrollerna. Och nästan alltid så handlar böckerna till största delen om mäns våld mot kvinnor. Det ligger mycket sanning och statistik bakom böckerna, och dom känns nästan lite dokumentära trots att det är helt påhittade historier. Men det hon skriver om, det händer ju (tyvärr) hela tiden i verkligheten.. 

Rekommenderar verkligen den här boken, och alla hennes tidigare böcker. Dom är välskrivna, lättlästa, spännande, gripande, hemska, och rörande. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

4 Responses to ”Skymningsflickan” av Katarina Wennstam

  1. Maria skriver:

    Läste nyligen Wennstams debutroman och håller nu på med uppföljaren Dödergök. Hittills mycket nöjd. Alltid roligt att hitta en ny deckarförfattare.

  2. […] hennes sju spänningsromaner, och här är en länk till mitt blogginlägg om hennes senaste bok, Skymningsflickan, där det också finns länkar till dom sex tidigare […]

  3. […] Gänget är en fristående fortsättning på serien med Shirin Nouri och Charlotta Lugn i huvudrollerna. Boken innan denna är Skymningsflickan.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: