”Den du borde frukta” av Ingrid Elfberg

°

Den du borde frukta

———

”Den du borde frukta” av Ingrid Elfberg (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En välkänd företagares kropp hittas flytande i Göta älv. Hans flotta lägenhet är tömd på allt av värde. Mordutredningen går snart in i en återvändsgränd men oväntat upptäcks märkliga likheter med andra fall där fler män har blivit plundrade och sedan försvunnit spårlöst. Alla har dejtat på nätet.

Zoras liv vänds upp och ned när hon får sparken från sitt jobb som copywriter på en reklambyrå i Stockholm samtidigt som hennes sambo gör slut. Hon återvänder stukad till barndomsstaden Göteborg och börjar nätdejta. Men hon inser att det vid snart fyllda femtio är svårare än hon väntat.

När hon är på väg att ge upp får hon kontakt med den kultiverade och charmige Carl. Men är Carl för bra för att vara sann? Varför vill han aldrig prata om sig själv och sitt förflutna? Döljer han något? Snart dras Zora in i smutsiga familjehemligheter, dramatiska händelser och en ödesdiger kamp mot en osynlig motståndare.

Den du borde frukta är en hyperaktuell psykologisk thriller som speglar farorna vi kan möta i vårt sökande på nätet efter den stora kärleken.”

(Kopierat från bokfabriken.se)

——–

Det här är Ingrid Elfbergs tredje bok. Hon har tidigare skrivit böckerna ”Gud som haver” och ”Tills döden skiljer oss åt”. Jag har inte läst dom två böckerna. Men som jag har förstått så är den här nya boken, ”Den du borde frukta”, en fristående fortsättning på dom två tidigare böckerna. 

Och jag förundras nu över att jag har hittat ännu en ny (för mig) bra kvinnlig svensk deckarförfattare. Hur många finns det egentligen? 

Boken är mycket välskriven och lättläst. Spännande är den, och jag gillar karaktärerna i boken. Aktuell handling i boken, som handlar mycket om nätdejtning. 

Jag ska definitivt läsa mer av Ingrid Elfberg. Både hennes tidigare böcker, och kommande. 

Rekommenderas absolut till alla som gillar svenska deckare. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Bokfabriken.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

2 Responses to ”Den du borde frukta” av Ingrid Elfberg

  1. […] det är den andra som jag läser av henne. Missade hennes första och andra bok, men den tredje, Den du borde frukta, läste jag, och här är en länk till min recension av den […]

  2. […] två första, Gud som haver, och Tills döden skiljer oss åt, har jag inte läst. Men den tredje, Den du borde frukta, och den fjärde, Monster, har jag läst. Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: