”Pensionatet vid världens ände” av Camilla Davidsson

°

Pensionatet vid världens ände

———

”Pensionatet vid världens ände” av Camilla Davidsson (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman) 

———

”Intelligent feelgood om hur valen vi gör påverkar våra liv. 

På den tusenåriga pilgrimsleden till Santiago de Compostela finns ett talesätt – att den verkliga Caminon börjar när du återvänder hem igen. Hur svårt det är att förändra sina vanor och sitt liv, trots goda föresatser, känner de flesta av oss till. Kommer Emma att klara av att göra valen som krävs?

Pensionatet vid världens ände är uppföljaren till Camilla Davidssons uppskattade debut Under Vintergatans alla stjärnor – en intelligent och trovärdig berättelse om en sönderstressad och vilsen kvinnas väg mot inre utveckling. I romantrilogins första del flydde Emma till Caminon i Spanien, efter en utbrändhet och en misslyckad kärleksrelation. Den långa vandringen blev både mödosam och omvälvande och fick Emma att drömma om en mer harmonisk tillvaro.

Väl tillbaka i Stockholm väntar ett oemotståndligt jobberbjudande och en rad olästa meddelanden från Eric, amerikanen som några månader tidigare lämnat henne för en annan kvinna. Trots förhoppningar om att förändra sitt liv tackar Emma ja till det prestigefyllda jobbet och hamnar åter i en stressig vardag med långa arbetsdagar, en överfull agenda och sömnlösa nätter. En resa till London, där Eric bor, gör inte livet enklare. Det blir början på en negativ spiral som slungar Emma tillbaka ner i det mörker hon önskat lägga bakom sig.

Från oväntat håll får Emma hjälp att inse att hon behöver komma bort från allt. Ännu en gång flyr hon vardagens alla måsten, till Fårö på Gotland, en plats så annorlunda att den kunde ha legat vid världens ände. Hennes infall utvecklas till en oväntad sommar där nya vänskapsband sluts och begravda känslor får nytt liv.

Camilla Davidsson har själv upplevt hur fel allt kan bli om man gör sina val utifrån en strävan efter att vara lyckad eller vara andra till lags, istället för att lyssna till sitt eget inre. Pensionatet vid världens ände är en fristående fortsättning om Emma, som på många sätt är inspirerad av författarens egen bakgrund och hennes eget sökande efter mål och mening i livet.”

(Kopierat från bladhbybladh.se)

———

”Pensionatet vid världens ände” är den andra boken i en planerad trilogi. Jag läste den första boken, ”Under vintergatans alla stjärnor” för ungefär ett år sedan, och tyckte mycket om den. Här är en länk till min recension av den boken. 

https://bimsblogg.wordpress.com/2014/08/20/under-vintergatans-stjarnor-av-camilla-davidsson/

Nu har jag läst den andra boken, och jag tyckte lika bra om den. Precis som den första boken, så tycker jag att den är en blandning av feelgoodbok, måbrabok, självhjälpsbok, och vanlig roman. 

Rekommenderar absolut boken, men jag rekommenderar också att läsa den första boken i trilogin först, för jag tror att behållningen blir så mycket större då.  

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Bladh by Bladh.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

6 Responses to ”Pensionatet vid världens ände” av Camilla Davidsson

  1. Gunnar Lindberg skriver:

    Intressant titel. Inspirerad av Douglas Adams Restaurangen vid slutet av universum?

  2. camillascamino skriver:

    Nej, inte inspirerat av den titeln. Både Fårö och Gotland ligger avlägset och förr sa man ofta att det låg vid världens ände.

  3. […] mycket om dom. Den första boken heter Under vintergatans stjärnor, och den andra boken heter Pensionatet vid världens ände. (Länkar till mina blogginlägg om […]

  4. […] är den fjärde boken om Emma. Dom tre tidigare böckerna är Under vintergatans stjärnor, Pensionatet vid världens ände, och Änglarna dansar i gryningen. Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: