”Dominodöden” av Jonas Moström

°

Dominodöden

———

”Dominodöden” av Jonas Moström – (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Överläkaren Erik Jensen försvinner obegripligt i kulverten under en nattjour på Sundsvalls sjukhus. Kommissarie Johan Axberg kopplar snabbt ihop fallet med psykiatrikern Thomas Hoffman, som försvann spårlöst på samma plats tre dygn tidigare. När Hoffman senare hittas brutalt mördad i ett skogsparti tyder allt på att han har hållits fången i ett par dygn för att sedan bli ihjälslagen. I både Hoffmans och Jensens fall har gärningsmannen lämnat efter sig en dominobricka.
När Sundsvallspolisen ber Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp om hjälp i utredningen, tvekar psykiatrikern Nathalie Svensson. Hon har precis varit med om flera traumatiska händelser och behöver mest av allt lugn och ro hemma i Uppsala. Men när det visar sig att hennes syster Estelle är den senaste som sett Erik Jensen vid liv bestämmer sig Nathalie för att ta sig an uppdraget.
Det blir en jakt på en tvångsmässig mördare för att hitta Erik Jensen i tid. Var har mördaren gömt undan Hoffman före mordet? Står fler offer på tur? Och framför allt – vad betyder dominobrickorna?

Dominodöden är den andra boken i serien om psykiatrikern Nathalie Svensson. Här får vi också återuppta kontakten med Johan Axberg och de andra karaktärerna i Moströms framgångsrika Sundsvallssvit.

(Kopierat från lindco.se)

———

Det här är den tionde kriminalromanen av Jonas Moström, och jag har läst dom allihopa, och har också tyckt om dom alla tio. Det kanske inte är några böcker som man direkt minns länge, och går och tänker på. Men det är lättlästa, välskrivna och underhållande svenska deckare som delvis utspelar sig i sjukhusmiljö. 

Dom första åtta böckerna utspelar sig i Sundsvall med en läkare och en polis i huvudrollen. Den förra boken, den nionde, var den första boken i en ny serie, om en psykiatriker i Uppsala. Och i den här boken, så vävs dom två serierna ihop. 

(Här är en länk till den förra boken, ”Himlen är alltid högre”).

Jag kan absolut rekommendera den här boken, och även författarens tidigare böcker. Lättsamma och snabblästa, och inte helt förutsägbara.

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to ”Dominodöden” av Jonas Moström

  1. […] Här är en länk till mitt blogginlägg om den senaste boken före den här, och där finns även länkar till tidigare böcker.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: