”Som eld” av Sara Lövestam

°

Som eld

———

”Som eld” av Sara Lövestam (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsbok)

———

”Lollo kan inte förklara varför hon gick just hit. Eller varför hon inte gick härifrån. När Anna överraskade henne kunde hon ha sagt ”ursäkta” och gått. Hon kunde ha sagt nej till att ge henne bensintanken, och nej till att gå ned i båten. Hon känner fortfarande Annas hand om sin handled, hennes hukande kroppsställning när hon visade hur man drog snöret. Hon doftade som eld.

Sara Lövestam är författare, krönikör och radioprofil. Hon har skivit flera uppmärksammade romaner – och en hyllad grammatikbok. Som eld är hennes första ungdomsbok, en berättelse om den första starka kärleken.

(Kopierat från lillapiratforlaget.se)

——–

Jag älskar Sara Lövestams böcker. Tycker så himla mycket om hennes sätt att skriva. Hon har skrivit fem romaner (för vuxna) tidigare, och en faktabok om grammatik. Hennes senaste fyra romaner har alla fått högsta betyget från mig. Här är en länk till min recension av hennes senaste bok, ”Sanning med modifikation”

Den här boken är en ungdomsbok, eller bok för unga vuxna som det numer kallas. och vänder sig mot åldersgruppen 12-15 år. Men jag tycker att den absolut går lika bra att läsa som vuxen. Lite enklare skriven kanske, och lite väl kort och snabbläst för mig kanske, och därför får den en fyra istället för en femma i betyg. 

Men boken är mycket bra skriven. Och en väldigt fint skildrad kärlekshistoria mellan två femtonåriga tjejer. Tycker det är otroligt bra och mycket viktigt att det kommer fler och fler böcker för barn och ungdomar som skildrar kärlek på olika sätt, inte bara dom traditionella. 

Så jag rekommenderar varmt boken, precis som jag gör med hela Sara Lövestams produktion. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Lilla Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to ”Som eld” av Sara Lövestam

  1. […] (Och sen jag skrev det ovanstående, har även Sara Lövestam utkommit med ännu en roman, en ungdomsbok, som heter ”Som eld”. Här är en länk till min recension av den: https://bimsblogg.wordpress.com/2015/07/29/som-eld-av-sara-lovestam/).  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: