”Skuggan av ett år” (The Shadow Year) av Hannah Richell

°

Skuggan av ett år

———

”Skuggan av ett år” (The Shadow Year) av Hannah Richell (2015) (2013) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman)

———

”En starkt fängslande berättelse om lögner, svek och kärlek, och hur man går vidare efter en tragedi.
Sommaren då de ska ta sin examen flyttar fem ungdomar in i en övergiven stuga på den engelska landsbygden. De vill ha ett sista gemensamt äventyr innan de påbörjar det riktiga vuxenlivet. Den isolerade och nergångna stugan blir en tillflyktsort för vännerna, en plats borta från världen utanför där de försöker leva på det som naturen har att ge. Men de kan inte fly från sina egna intriger och så småningom blir stämningen i gruppen alltmer spänd. När en oväntad gäst knackar på dörren förändras allt.
Trettio år senare får Lila ett anonymt brev skickat till sig med nyckeln till den avlägsna stugan. Efter en tragisk olycka och ett krisande äktenskap finner hon ro och ny mening i renoveringen av det förfallna huset. Hon känner en alldeles särskild samhörighet med den naturnära trakten. Men hon kan inte skaka av sig känslan att det är något med huset som inte stämmer. Varför har de som tidigare bodde där lämnat kvar alla sina ägodelar? Och varför känner hon att hon hör ihop med det här huset?”

(Kopierat från forum.se)

——–

Det här var en mycket bra bok tycker jag. 

I varannat kapitel får man följa en grupp ungdomar i början av åttiotalet. Och i vartannat kapitel får man följa en ung kvinna, trettio år senare. Deras historier vävs ju sedan förstås samman. 

Den här meningen, som står i beskrivningen av boken, tycker jag säger det mesta: En starkt fängslande berättelse om lögner, svek och kärlek, och hur man går vidare efter en tragedi.” 

Boken är mycket välskriven, och mycket spännande. Jag hade väldigt svårt att lägga den ifrån mig, för jag ville inte släppa historien, och jag ville veta hur den skulle sluta. 

Rekommenderas absolut. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to ”Skuggan av ett år” (The Shadow Year) av Hannah Richell

  1. […] Påfågelsommar är Hannah Richells tredje bok. Hon debuterade med boken Systrarna Tides sista sommar, som jag inte har läst. Men hennes andra bok, Skuggan av ett år, har jag läst. Jag tyckte mycket om den boken, och här är en länk till min recension av den. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: