”Allting trasigt ska bli helt” av Johanna Mo

°

Allting trasigt ska bli helt

———

”Allting trasigt ska bli helt” av Johanna Mo (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Alla flyr – men från vad?

Allting trasigt ska bli helt är tredje delen i Johanna Mos kritikerrosade serie om Helena Mobacke. En kriminalroman om att fly, sitt land och sitt förflutna, och om att hitta fram till en tillvaro som känns hel.

Två personer närmar sig Skärholmens torg från olika håll: femtonåriga Zemar Ahmadi och sextiotvååriga Gunnar Andersson. Det är sommar och helg, allt verkar stilla. Men lugnet är bedrägligt. Plötsligt smäller det. Lågor slår upp från en gammal rostig Volvo och gatstenar haglar genom luften. I tumultet som uppstår knivhuggs Gunnar till döds. Någon håller fast Zemar: Det var han som gjorde det.

Utredningssituationen är minst sagt knepig för den kontroversiella kriminalkommissarie Helena Mobacke och hennes grupp vid Söderortspolisen. På något sätt måste de ta reda på hur och varför Gunnar Andersson dog och om det har med upploppet i Skärholmen att göra. Under utredningens gång tvingas polisen Herman Tingwall konfrontera det som hände när han själv var femton. Det som fick honom att fly hembyn. Inget är som det ser ut att vara.”

(Kopierat från forum.se)

——–

Det här är Johanna Mos tredje bok i serien om kriminalkommissarie Helena Mobacke. Jag älskade dom två tidigare, och jag älskade även den här. Här är en länk till min recension av bok nummer två i serien, ”Vänd om och var stilla”, och i det inlägget finns även en länk till bok nummer ett, ”Döden tänkte jag mig så”. 

Tycker att Johanna skriver på ett så lättläst sätt med ett så skönt flyt i. Gillar verkligen karaktärerna i boken. Och jag tycker mycket, mycket om att hon så detaljerat skriver om mina närmiljöer. Tycker om när man känner igen sig i det hon skriver om. Gillar verkligen också blandningen av polisliv och privatliv. 

Och hur många bra svenska kvinnliga deckarförfattare finns det nu egentligen? Hur många som helst verkar det som. Och Johanna Mo platsar verkligen bland mina favoriter. Hoppas på många böcker i serien. 

Rekommenderar absolut den här boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

2 Responses to ”Allting trasigt ska bli helt” av Johanna Mo

  1. […] Mobacke, som kom ut åren 2013-2015, Döden tänkte jag mig så, Vänd om och var stilla, och Allting trasigt ska bli helt. Länkarna går till mina recensioner av böckerna. Jag tyckte väldigt mycket om alla tre […]

  2. […] och tyckt mycket om dom. Böckerna heter Döden tänkte jag mig så, Vänd om och var stilla, och Allting trasigt ska bli helt. (Jag har även läst en fristående bok av Johanna Mo, Svarta änkan, som också var […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: