Kemer – Turkiet – 6-21 juli 2015

°

Kemer – Turkiet – 6-21 juli 2015 

Årets resa är nu över, och jag skriver precis som tidigare år, att den var exakt lika bra som vanligt. 

Sjunde resan till Turkiet var det. Vi har varit två gånger vardera i Alanya, Marmaris, och Side, och det här var första gången som vi var till Kemer. 

Fjärde gången som vi reste ensamma, utan barnen, var det. Och tredje gången som vi åkte all inclusive. 

Vi gillar verkligen att åka all inclusive, förutom det att man äter lite för mycket, och går upp en hel del i vikt. Men vi får ta tag i det nu när vi är hemma igen. Hålla igen lite, och köra lite 5:2, så går vi säkert ner det snart igen. 

Hotellet var jättestort och fint. Inte så många svenskar var det där, utan mest ryssar, och även många turkar och tyskar. Och så lite blandat från en massa olika länder. 

Bra rum hade vi, men ingen havsutsikt tyvärr den här gången, utan rummet låg typ ovanför hotellfoajén. Kvällssol på balkongen var det, så det gick inte att sitta där förrän solen hade gått ner, för tidigare var det alldeles för varmt. 

Vi åt alla måltider på hotellet, och det var bufféer både till frukost, lunch, och middag. En gång åt vi i a la carté-restaurangen, för det ingick i priset, och då blev det en fyrarätters turkisk middag. 

Jättefint poolområde var det, med en stor pool. Och till stranden var det typ bara någon minuts gångväg. Ingen sandstrand, utan rundslipade stenar istället. Skönt att slippa få sand överallt, och vattnet blir ju så klart och fint när det är stenar istället för sand. 

Vi låg varannan dag vid poolen, och varannan dag vid stranden, som vi nästan alltid brukar att göra. Skönt med lite variation, för vi gillar både att njuta av vågorna och saltvattnet, likaväl som poolbad. En badmadrass köpte vi, för det är alltid mysigt att ligga och sola på i vattnet, och att leka med i vågorna. 

Samma rutiner nästan varje dag hade vi, för det trivs vi med. Vi gick upp halvsju, och åt frukost klockan sju, när dom öppnade. Sen gick vi till havet eller poolen, vid halvåttatiden. Låg sen där hela dagen, fram till femtiden. Badade massor såklart, men solade ingenting, för det gör vi aldrig nuförtiden. Utan det är parasoll som gäller, hela tiden. Lunch åt vi klockan halvett, när den började att serveras. Fika, dricka, glass, vattenmelon, blev det lite då och då under dagen. 

Vid femtiden så gick vi oftast upp på rummet, softade lite, och gjorde sen i ordning oss för kvällen. Middag åt vi klockan sju, när den började att serveras. Efter middagen sen, så tog vi oftast en promenad, längs strandpromenaden, bort mot hamnen. Och ibland gick vi åt andra hållet, mot stan, istället. Vid halvtiotiden sen, så var det olika shower på hotellet, som vi oftast tittade på. Varierande kvalitet, vissa var riktigt bra, och vissa inte. Kvällarna avslutades sen oftast med chips på rummet. 

Inga utflykter gjorde vi i år heller. Däremot så la vi även i år en hel del pengar på vårt välmående. Hamambad och massage blev det först. Och sen så bokade vi upp oss på ett massageprogram med sju gånger vardera. Så skönt att bli masserad varannan dag, och så värt pengarna. Massagen hade vi mellan tio och elva på förmiddagarna. 

Nästan ingen shopping alls i år blev det. Jag köpte bara tre enkla strandklänningar, likadana fast i olika färger, att ha på dagarna, för att bara kunna dra över bikinin. (Cirka etthundra kronor styck) Och så köpte jag badskor, att ha på dom varma stenarna på stranden, tre par, likadana fast i olika färger. (Cirka tjugofem kronor styck). Och så en badmadrass, fast den lämnade vi kvar vid poolen när vi åkte hem. 

Tretton böcker läste jag ut, på femton dagar, och Borzko läste ut åtta böcker. Ungefär som på tidigare resor. 

Har bloggat, via Instagram, cirka trettiofem bilder från resan. Och dom finns i kategorin ”Turkiet – 2015 – Kemer”. Wifi fanns överallt på hotellområdet, men det fungerade ofta rätt så dåligt. Vid stranden fanns det ingen wifi. 

Och sammanfattningen blir, att vi är supernöjda med vår resa. Mellan trettiofem och fyrtio grader varje dag, inte en droppe regn, och knappt ens ett enda moln. Trettio grader i poolen. Vad det var i havet, det vet jag faktiskt inte, men helt klart så var det minst tjugofem grader i alla fall. Vi har bara slappat, och bara varit, precis en semester i vår smak. Jag har bara tankat sol och värme, i både hjärta, hjärna, kropp, och själ, och jag ska leva på minnena av den här resan, hela hösten och vintern sen. Det har varit värt vartenda öre, det tycker vi båda två, även om det blev en rätt så dyr resa. 

Vi lär säkerligen åka till Turkiet nästa år igen, för åttonde gång i så fall. Och jag skulle nog tro att det blir all inclusive då återigen. Men vart vi åker, det får vi se. Kanske Kemer igen. Eller kanske Side, Marmaris, eller Alanya. Eller kanske ett nytt ställe för oss igen. 

°

One Response to Kemer – Turkiet – 6-21 juli 2015

  1. […] Måndagen tillbringade vi i Kemer i Turkiet, vår sista dag där på All Inclusive-hotellet Crystal Del Luxe Resort & Spa. Jag har skrivit lite dagbok över våra två veckor där, i inlägget ”Kemer – Turkiet – 6-21 juli 2015″. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.