”Järnblod” av Liza Marklund

°

Järnblod

———

”Järnblod” av Liza Marklund (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Hon gick iväg till jobbet en söndagsmorgon, men kom aldrig fram. Det sista livstecknet är ett sms – Annika, hjälp mig!

Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.

Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare.

Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. För att förstå vad som ha hänt hennes syster måste Annika återvända till sin barndoms bruksort och konfronteras med sitt eget, våldsamma förflutna.

Järnblod är en mörk thriller om relationer och försoning, identitet och hämnd. Det är också den elfte och avslutande delen i Liza Marklunds succéserie om Annika Bengtzon.” 

(Kopierat från piratforlaget.se)

———

”Järnblod” är den sista och avslutande boken i serien om Annika Bengtzon. Elva böcker på sjutton år har Liza Marklund skrivit, och jag har läst dom alla. Jag har tyckt väldigt mycket om serien, och när hon började sin bokserie 1998, då fanns det inte så många kvinnliga svenska kriminalromansförfattare. 

Jag tycker om Liza Marklunds sätt att skriva, och jag tycker att det är en bra fördelning på kriminalhistorierna i böckerna och huvudpersonernas privatliv. Politik, nyheter, och samhälle finns ju också alltid med i böckerna. 

”Järnblod” är kanske inte den allra bästa boken i serien, tyckte kanske att den förra boken, ”Lyckliga gatan”, var något bättre. Men ”Järnblod” är ändå väldigt bra. 

Rekommenderar absolut boken, och det känns lite tråkigt att inte få läsa något mer om Annika Bengtzon. Men förhoppningsvis så kanske Liza Marklund börjar med någon ny serie kriminalromaner. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: