”En tillfällig lösning” av Denise Rudberg & Hugo Rehnberg

°

En tillfällig lösning

———

”En tillfällig lösning” av Denise Rudberg & Hugo Rehnberg – (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Lisens liv är perfekt. Hon lever i ett lyckligt äktenskap, har en välartad dotter och karriären på pr-byrån pekar spikrakt uppåt.
Teddy lever en annan sorts dröm. Han är en sorglös, stormrik och arbetsskygg arvtagare vars största existentiella dilemma är vilken skinnklädsel han ska ha i sin nästa sportbil.
Under ett och samma dygn rämnar tillvaron för både Lisen och Teddy, och av en slump möts deras vägar. Dock förstår de sig inte alls på varandra. Lisen är stel och irriterande präktig, medan Teddy är självisk och häpnadsväckande ansvarslös. Sakta men säkert byggs emellertid en oväntad vänskap upp.
Under några omtumlande månader får vi följa deras historia från varsitt håll – vartannat kapitel är skrivet ur Lisens perspektiv och vartannat ur Teddys.

En tillfällig lösning är en varm och humoristisk relationsroman om otrohet, identitetskriser och konsten att släppa taget och gå vidare när livet inte blev som man tänkt sig.”

(Kopierat från lindco.se)

———

För ungefär ett år sedan så läste jag den första boken som Denise Rudberg och Hugo Rehnberg skrev tillsammans, ”Inte riktigt enligt plan”

Nu har jag läst deras nya bok, ”En tillfällig lösning”, som är skriven i samma stil. Och eftersom jag tycker likadant om dom två böckerna, så blir det samma ord här: 

”Jag har läst alla böcker som Denise Rudberg har skrivit. Både hennes ”chick lit”-böcker, hennes ungdomsböcker, och hennes ”elegant crime”-böcker. Och jag har tyckt om dom alla. Hon skriver på ett lättsamt och underhållande sätt. Kanske inga böcker som man minns, men ett bra nöje för stunden. 

Den här boken har hon skrivit tillsammans med Hugo Rehnberg, men jag märkte nog inte någon större skillnad mot hennes tidigare böcker. Den känns ungefär som hennes tidigare chick lit-böcker. 

Vartannat kapitel är skrivit ur den kvinnliga huvudpersonens perspektiv, och vartannat ur den manligas. Så möjligtvis att dom har skrivit vartannat kapitel kanske. 

Boken är lättsam, snabbläst, smårolig, igenkännande, och mycket förutsägbar. Men jag tyckte om den. Skön underhållning för några få timmar. Så gillar ni den här typen av litteratur, så kan jag varmt rekommendera den. 

Jag kan tänka mig att boken kommer att få dåliga recensioner av ”riktiga recensenter”, men att många läsare kommer att älska den.”

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, i inbundet format, från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: