”Blod på snö” (Blod på snø) av Jo Nesbø

°

Blod på snö

———

”Blod på snö” (Blod på snø) av Jo Nesbø (2015) (2015) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En ond saga om en förälskad mördare.


Jag trodde att blodet skulle frysa på snöns yta och ligga kvar. Men i stället sög snön upp det, drog in det under ytan, gömde det, som om det själv behövde blodet. 


Det är Oslo i december, den kallaste vintern i mannaminne.
Där lever Olav. Han är en mycket ensam person som mördar på uppdrag. När man slår ihjäl folk mot pengar är det inte lätt att komma någon nära.Nu har han mött Corina, sin drömkvinna.Det är bara ett problem. Hon är chefens fru. Och det är henne han har fått i uppdrag att döda.
Blod på snö är en mörk och ond saga om en förälskad mördare.


Jo Nesbø är en av världens mest lästa kriminalförfattare. Han har med böckerna om Harry Hole, Huvudjägarna och Sonen sålt mer än 25 miljoner böcker och även toppat New York Times bästsäljarlista. Blod på snö är en ny fristående thriller, och den första i en serie om två böcker.

(Kopierat från piratforlaget.se)

——– 

Jag älskar Jo Nesbøs sätt att skriva. Och nästan alla böcker som jag har läst av honom, utspelar sig i ett kallt och mörkt Oslo. 

Jo Nesbø har hittills skrivit tretton romaner, tio böcker om Harry Hole, och tre fristående böcker. Jag har läst dom tre senaste böckerna om Harry Hole, ”Pansarhjärta”, ”Gengångare”, och ”Polis”. Och jag har läst alla dom tre fristående böckerna, ”Huvudjägarna”, ”Sonen”, och nu ”Blod på snö”.

Jag har verkligen tyckt mycket om alla dom fem tidigare böckerna som jag har läst av honom. Och jag tyckte även mycket om den här nya boken.

I vanliga fall så brukar Jo Nesbøs böcker vara riktigt tjocka, men så var inte fallet med den här boken. Utan den var endast på 180 sidor. ”Blod på snö” är den första boken i en serie om två thrillers, och den är helt fristående.

”Blod på snö” tycker jag mest påminner om boken ”Huvudjägarna”, eftersom den är kort, och den har lite samma typ av humor i sig. Annars så är det, som vanligt, en hel del våld, blod, och död i boken.

Välskriven, smårolig, lättläst, oförutsägbar, och våldsam var boken. Och jag gillade verkligen karaktärerna i den.

Rekommenderar absolut boken. Både till tidigare Jo Nesbø-fans, och till er som inte har läst något av honom förut.

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

2 Responses to ”Blod på snö” (Blod på snø) av Jo Nesbø

  1. […] ”Midnattssol” är den andra fristående boken i serien om två böcker. Den första boken hette ”Blod på snö” och kom ut för fyra månader sen. Jag tyckte mycket om ”Blod på snö”, och här är en länk till min recension av den.  […]

  2. […] har även läst fyra andra böcker av Jo Nesbø som är helt fristående. Huvudjägarna, Sonen, Blod på Snö, och Midnattssol, som jag alla tyckte var mycket, mycket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: