”Den gränslöse” (Den grænseløse) av Jussi Adler-Olsen

°

Den gränslöse

———

”Den gränslöse” (Den grænseløse) av Jussi Adler-Olsen – (2015) (2014) (Genre: Dansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

———

Det här är den sjätte delen i en planerad serie om tio böcker. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna om Avdelning Q, och tyckt mycket om dom. 

Jag gillar verkligen den väldigt speciella danska polis-avdelningen med Carl, Assad, Rose, och Gordon. 

Alla böckerna har en härlig humor, är mycket välskrivna, har sköna karaktärer, och bra kriminalfall. 

Fast ändå så tyckte jag att just den här boken var något lite sämre än dom fem tidigare böckerna. Vet inte riktigt varför jag tyckte det, men den fångade mig inte riktigt på samma sätt bara. 

Dom fem tidigare böckerna har fått 4,5 i betyg från mig, och den här boken får 4 av 5. 

Rekommenderar ändå absolut boken, men läs helst hela serien från början. Den första boken i serien heter ”Kvinnan i rummet”. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Och här är några länkar till, om någon kanske vill läsa mer om boken, eller läsa vad andra tycker om den: GoodreadsBoktipsetAdlibris (inbunden)Adlibris (e-bok)Bokus (inbunden)Bokus (e-bok)

——— 

One Response to ”Den gränslöse” (Den grænseløse) av Jussi Adler-Olsen

  1. […] om dom allihopa. Här är en länk till min recension av den förra boken, nummer sex i serien, Den gränslöse, från […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: