”Mios blues” av Kristina Ohlsson

°

Mios blues

———

”Mios blues” av Kristina Ohlsson (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Vad hände egentligen på Mios dagis den där sista dagen? Mot sin vilja har Martin Benner dragits in i jakten på den försvunne fyraåringen. Så länge barnet är borta, kommer inte den hänsynslösa maffiaorganisationen att lämna honom i fred. Desperat följer Martin upp de få spår som finns.
Men Mios försvinnande är inte Martins enda problem. Han måste också bringa klarhet i vem som försöker sätta dit honom för mord som han inte begått. Han blir allt mer paranoid för var dag som går. Vem kan följa honom så nära utan att själv bli synlig?
Jakten på sanningen ställer honom inför ett ohyggligt dilemma: Kan han rädda både Mio och sig själv? Eller krävs ytterligare offer för att Martin Benner ska få ro?
Mios blues tar vid där den dramatiska thrillern Lotus blues slutade.

(Kopierat från piratforlaget.se)

———

För ungefär ett halvår sedan så läste jag boken ”Lotus blues” och skrev då följande recension om den: 

”Jag har läst alla Kristina Ohlssons tidigare kriminalromaner. Det är sex böcker, som utspelar sig i Stockholm, med Fredrika Bergman och Alex Recht i huvudrollerna. Jag har tyckt mycket om dom allihopa, och här är en länk till den sjätte och senaste boken, ”Davidsstjärnor”

Kristina Ohlssons nya bok, ”Lotus blues” är den första boken i en serie om två böcker. Den andra och avslutande boken kommer om cirka ett halvår, och heter ”Mios blues”. 

”Lotus blues” är helt olik dom fem tidigare böckerna. Om jag inte hade vetat vem som har skrivit den, så hade jag nog trott att den var skriven av en amerikansk man bosatt i Sverige, och inte av en svensk kvinna. 😉 

Boken är mycket välskriven, har ett snabbt tempo, är väldigt spännande, har ett riktigt skönt läsflyt, och den känns härligt modern. 

Högsta betyg får den av mig. Det enda felet med den, är att man måste vänta ett halvår på att få ett riktigt slut på historien. 

Rekommenderar verkligen denna bok till alla älskare av deckare/kriminalromaner/thrillers.”

Nu har jag läst den andra och avslutande boken i serien, ”Mios blues”, och den gjorde mig absolut inte besviken. 

Skönt att äntligen få ett avslut på berättelsen och få veta hur allting hängde ihop. 

Jag vet inte om det kommer fler böcker om Martin Benner, men det hoppas jag att det gör, för jag skulle verkligen vilja läsa fler böcker om honom, Lucy, Belle, och övriga karaktärer. 

Jag rekommenderar verkligen den här boken, men man bör nog absolut läsa den första boken i serien innan man läser den här. Tror att man får mycket större behållning av boken då. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i pdf-format, från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Mios blues” av Kristina Ohlsson

  1. […] Senast så läste jag dom två böckerna i serien om Martin Benner. (Här är en länk till min recension av den senaste boken). […]

  2. […] hemlighet är en fristående fortsättning på böckerna Lotus blues och Mios blues. Länkarna går till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.