”Gift med djävulen” av Ramona Fransson

°

Gift med djävulen

———

”Gift med djävulen” av Ramona Fransson – (2015) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Greger Thulin och hans kollegor på Grova Brottsroteln i Göteborg får ännu ett märkligt fall på sitt bord. Tvåbarnsmamman Maria Eriksson anmäls försvunnen av sin arbetsgivare. Ingen har hört eller sett någonting i samband med försvinnandet, det verkar som att Maria har lämnat sitt hem och gått upp i rök. Hennes svärfar hävdar bestämt att hon lämnat sin man och sina två små söner för en annan man. Men kan det stämma? Maria älskar sina två söner över allt annat och även om hennes och Eriks äktenskap inte alltid är perfekt, så tycks hon inte ha någon anledning att försvinna frivilligt. Ju mer polisen gräver i fallet, desto märkligare blir det. Dessutom uppstår tvister mellan familjen Eriksson och Marias föräldrar när Erik vägrar låta sönerna Lars och Johan träffa sina morföräldrar. Mycket tyder på att Erik inte vill att sönerna ska tänka på sin försvunna mamma, utan låta livet gå vidare. Varför då? Kommer Greger och hans kollegor att kunna lösa detta märkliga fall?”

(Kopierat från anomar-forlag.se)

——–

Jag har tidigare läst sju stycken böcker av Ramona Fransson. Fem stycken av hennes tidigare åtta kriminalromaner plus hennes två dokumentära böcker. Här är en länk till min recension av den senaste boken som jag läste av henne, ”Korsfäst på Klädesholmen”. 

Det här är alltså den nionde fristående boken i serien om Greger Thulin och hans poliskollegor i Göteborg. 

Ramona Franssons kriminalromaner är alltid baserade på riktiga kriminalfall, och känns därför äkta. 

Jag tycker att Ramona Fransson utvecklas som författare för varje ny bok som hon skriver. Tidigare tyckte jag att hennes böcker kanske inte alltid var så bra skrivna, men numer känns böckerna helt annorlunda. 

Så vill man läsa lättlästa, enkla, och spännande kriminalromaner i Göteborgsmiljö, om aktuella ämnen, så kan jag definitivt rekommendera Ramonas böcker. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Anomar Förlag AB.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

7 Responses to ”Gift med djävulen” av Ramona Fransson

 1. Kristina Simar skriver:

  Trevligt att du tycker bättre och bättre om Ramonas böcker. Har hört det från många att språket har blivit bättre. Tar faktiskt åt mig lite av äran, eftersom jag är den som hjälpt henne med de tre senaste böckerna. Som du ser har min dotter Joséphine recenserat boken på baksidan. Ramona är jättetrevlig att jobba med. Du läser och står i ser jag. Jag själv har inte orkat läsa så mycket sedan min make dog, men nu börjar orken komma tillbaka mer och mer. Jag läser ofta dina recensioner, då hänger jag med lite vad som ges ut. Må så gott!

  Kram från Kristina Simar

  • @ Kristina Simar:

   Hej Kristina! Kul att höra ifrån dig!

   Ja, jag tycker verkligen att hennes böcker blir bättre och bättre.

   Förstår att du har haft en jobbig tid.. Hoppas att du snart kommer tillbaka mer och mer.

   Kul att du fortfarande läser mina recensioner ibland.

   Är dig evigt tacksam! För det var du som tipsade mig att skriva till bokförlagen! Det är drygt fem år sedan nu! Och jag har nu fått över sexhundra böcker! Och det är verkligen din förtjänst!

   Ha det så bra du kan. Varma kramar från Britt-Marie-.

 2. Kristina Simar skriver:

  Oj, är det fem år sedan! tiden går snabbt. Jo, jag börjar komma tillbaka till livet igen Men åtta år av hopp och förtvivlan har satt sina spår. Ingen avlastning fick jag heller, så det var psykiskt påfrestande att se sin älskade make förändras både till sätt och utseende.

  Under 2014 åt jag när jag var hungrig, sov när jag var trött, antingen i soffan eller i sängen. Var sjukskriven sista halvåret 2104. Nu har jag börjat jobba lite igen, men inte i samma utsträckning som innan. Det får ta den tid det tar.

  På lördag gifter sig min Annsi, det ska gå i tidigt 1900-talstema, blir spännande och i hennes mage ligger en liten Edvin som väntas komma i mitten på augusti. Så härligt att bli mormor efter 19 år.

  Önskar dig en trevlig helg. Kram/Kristina

  • @ Kristina Simar:

   Ja! Det är lite drygt fem år sedan! Åren går ju så otroligt snabbt!

   Förstår att du har haft ett helvete. Tur att du har så fina döttrar, och barnbarn, som du i alla fall kan glädjas åt.

   Hoppas att våren och sommaren gör nu att det blir lite lättare för dig framöver.

   Trevlig helg!
   Varma kramar!
   🙂

 3. […] Det här är den tionde boken i serien om Greger Thulin och hans kollegor på Grova brottsroteln i Göteborg. Jag har läst dom sju senaste böckerna i serien, (inklusive den här boken). (Och jag har även läst två dokumentära böcker av författaren). Här är en länk till min recension av bok nummer nio i serien, Gift med djävulen.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: