”Brott kan ej styrkas” av Martin Melin

°

Brott kan ej styrkas

———

”Brott kan ej styrkas” av Martin Melin (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Thomas Hallgren börjar känna sig som en i gänget i A-turen på Norrmalms polisstation, där han nu har varit i ett och ett halvt år. Han tar större plats och den hårda jargongen känns inte längre lika främmande. Men trots att han och de andra poliserna försöker hålla stämningen uppe blir de alltmer frustrerade över den byråkrati som hindrar dem från att göra sitt jobb.

Thomas märker att han och hustrun Maria kommer allt längre från varandra och det känns som om de ständigt bråkar. När han träffar den nya polisen Louise blir han nästan omedelbart attraherad av henne. Thomas närmaste kollega Lagerström befinner sig i en uppslitande vårdnadstvist och en dag går ett gräl mellan honom och exfrun så långt att han ger henne en örfil, mitt framför ögonen på Thomas. Ska Thomas låta lojaliteten mot kollegan tysta honom eller ska han berätta vad som har hänt?

Samtidigt fortsätter Thomas sina efterforskningar kring fadern Rolf Hallgren och de oegentligheter som ska ha skett under hans tid som polis. Vad var det som hände vid det där ingripandet när en man dog under mystiska omständigheter?

Precis som i den uppskattade romandebuten Status 12 låter Martin Melin oss följa med den uniformerade polisen i vardagen. En vardag med både glädje, grå rutin och personliga tragedier.”

(Kopierat från forum.se)

———

Så här skrev jag i min recension av boken ”Status 12”, Martin Melins första polisroman, som kom ut för ungefär ett och ett halvt år sedan: 

”Jag har läst en bok tidigare av Martin Melin, ”Coola pappor – en bok om män och föräldraskap” som jag tyckte var riktigt bra, och jag har också till och från följt Martin Melins blogg, och också följt honom på Twitter, Instagram, och Facebook. Så jag visste ju sedan tidigare att han kunde skriva bra. 

Men ändå så blev jag faktiskt glatt överraskad över hur bra den här boken faktiskt var. För det finns ju så många ”kändisar” som verkar få ge ut böcker bara för att dom är kända namn, och böckerna är, i mitt tycke, kanske inte alltid så bra. 

Den här boken var verkligen bra, oavsett om Martin Melin är ett känt namn eller inte. Boken känns mycket äkta, och det kanske inte är så konstigt, eftersom Martin Melin har jobbat som polis i tjugotvå år, och även jobbat i flera år på Norrmalms polisstation där boken utspelar sig. 

Själva polisarbetet är mycket väl berättat, men trots det så tycker jag nog nästan det bästa med boken är beskrivningen av polismannen Thomas Hallgrens familjeliv. 

Väldigt lättläst är boken, och ska man klaga på någonting, så är det att den kanske kunde ha varit något längre.  

Men som sagt var, boken är mycket välskriven, och storyn är bra och känns trovärdig. 

Jag hoppas att det här är första boken i en serie böcker, för jag skulle gärna läsa mer om Thomas Hallgren, hans familj, och hans kollegor. Och jag rekommenderar absolut boken.”

Ja, och det jag hoppades på, det infriades. För det blir tydligen en serie böcker om Thomas Hallgren och dom andra. Nu har jag läst den fristående fortsättningen, ”Brott kan ej styrkas”, och jag blev absolut inte besviken. För jag tycker att den var lika bra som den första boken. 

Allt jag skrev om den första boken, det stämmer också in på den här boken. Den är lättläst, känns mycket trovärdig, och har en bra story. 

Jag rekommenderar boken, fast jag tror nog att man helst ska läsa ”Status 12” först, för att få större behållning av ”Brott kan ej styrkas”. 

Och jag ser verkligen fram emot kommande böcker i serien. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: