”Toscana tur och retur” av Åsa Hellberg

°

Toscana tur och retur

———

”Toscana tur och retur” av Åsa Hellberg – (2015) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det är bäddat för en ny underhållande och varm romantisk komedi av Åsa Hellberg: Toscana tur och retur.

Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit.

Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt.

Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor ? Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont.

Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna. ”

(Kopierat från forum.se)

——–

Det här är Åsa Hellbergs femte bok. Hennes tidigare utgivning är en dokumentär bok och tre romaner. Här är en länk till min recension av den självbiografiska ”Casanovas kvinna”. Och här är länkar till mina recensioner av dom tre romanerna ”Sonjas sista vilja”, ”Sonjas hemlighet”, och ”En liten värld”. 

Jag tycker mycket om Åsa Hellbergs romaner. Det är romantiska komedier om kvinnor i femtiofemårsåldern. Lite ”chick lit”- och lite ”feel good”-känsla har böckerna. Dom är mycket lättlästa, med både romantik, humor och sex. Jag gillar att läsa om kvinnor i min egen ålder, och kvinnorna i Åsas böcker är härliga karaktärer. 

Kul också att Farsta, där jag bor, alltid är med i böckerna. För här i Farsta bor ju också författarinnan själv. 

Rekommenderar absolut den här boken, och även Åsas tidigare böcker, om man vill ha lättläst och underhållande läsning. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5. 

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Forum, och boken var även signerad av författaren. 

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Toscana tur och retur” av Åsa Hellberg

  1. […] jag har läst och tyckt om allihopa. En dokumentär bok och fem romaner har hon hittills givit ut. Här är en länk till min recension av hennes förra bok, och i det inlägget finns även länkar till hennes tidigare […]

  2. […] Hellberg har skrivit är dokumentären Casanovas kvinna, och så dom tre romanerna En liten värld, Toscana tur och retur, och Gloria. Och dom tre romanerna är helt fristående […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: