”Förr eller senare exploderar jag” (The Fault in Our Stars) av John Green

°

Förr eller senare exploderar jag

———

”Förr eller senare exploderar jag” (The Fault in Our Stars) av John Green – (2013) (2012) – (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsbok)

———

”Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan. Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig det är vetskapen om att hon ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA möte. Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.

(Kopierat från storytel.se)

——–

Den här boken är en egentligen en ungdomsbok. Men jag tycker att den absolut är precis lika mycket för vuxna. (Det tycker jag i och för sig alltid om dom ungdomsböcker som jag läser). 

Jag hade hört mycket gott om den här boken, och hade rätt så höga förväntningar på den. Och förväntningarna infriades. För jag tyckte väldigt mycket om boken. 

Boken handlar om några ungdomar som har cancer. Men trots det tunga ämnet, så är det ingen tung bok. 

Visst grät jag till boken, som var både rörande, gripande, och sorglig bitvis. Men jag log också flera gånger, för den innehåller även härlig humor och massor med positivitet. 

Så jag kan verkligen rekommendera boken till alla. Det är absolut en bok som kommer att finnas kvar hos mig. 

Jag lyssnade på boken, som en ljudbok hos Storytel. Uppläsaren var Maja Turestedt och hon gjorde sitt jobb bra tyckte jag. Jag lyssnade på 1,25 gånger hastigheten, och boken tog sex timmar att lyssna på. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en ljudbok som jag lyssnade på genom Storytel. 

———

One Response to ”Förr eller senare exploderar jag” (The Fault in Our Stars) av John Green

  1. […] Jag har läst en bok tidigare av John Green, Förr eller senare exploderar jag, och jag tyckte att den var mycket bra. Här är en länk till min recension av den boken.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: