”Kvinnan som stal mitt liv” (The woman who stole my life) av Marian Keyes

°

Kvinnan som stal mitt liv

———

”Kvinnan som stal mitt liv” (The woman who stole my life) av Marian Keyes – (2015) (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Stella Sweeney är hemma i Dublin efter att ha levt ett drömliv i New York i ett år. Hon har rest runt i USA och gjort PR för sin enormt framgångsrika självhjälpsbok. Pratshower och lyxhotell, fina middagar och beundrare.

Men nu är hon tillbaka i vardagen med en smäll och har ingen aning om vad hon ska skriva om härnäst. Hur ska hon komma ur skrivkrampen?

Stella lämnade inte New York på topp. Varför hade hon så bråttom tillbaka till Irland? Vem är det som håller på och ringer henne? Stella vill återigen bli kvinnan som hon brukade vara. Men kan hon? Och borde hon verkligen?”

(Kopierat från norstedts.se)

——–

Marian Keyes tillhör en av mina favoritförfattare. Hon har hittills gett ut femton böcker, och jag har läst fjorton av dom. Här är några länkar till dom senaste: ”Hemligheten på Mercy Close”, ”Oväntat besök på Star Street”, ”En förtjusande man”, ”Är det någon där?”, och ”Tankar från sängkanten”. 

Jag tycker mycket om Marian Keyes sätt att skriva. Jag gillar att böckerna är tjocka. Och jag gillar blandningen av ytligt och djupt. Jag vet att hennes böcker förut, (och kanske nu också?), har klassats som chick lit, men jag tycker att dom är så mycket mer än det. 

Hennes nya bok, ”Kvinnan som stal mitt liv”, var precis lika bra som hennes tidigare böcker. Den innehåller både gripande scener, knepiga relationer, varm kärlek, skön humor, och starka kvinnoporträtt.

Så jag rekommenderar verkligen boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5. 

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Kvinnan som stal mitt liv” (The woman who stole my life) av Marian Keyes

  1. bokhuset skriver:

    Jag gillar också Keyes böcker förutom Oväntat besök på star street, den läste jag inte ens klart. Hur är den här i jämförelse med just den boken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.