”Granne med döden” (The Killer Next Door) av Alex Marwood

°

Granne med döden

———

”Granne med döden” av Alex Marwood – (2014) (2013) – (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Det gamla huset på Beulah Grove i södra London ruvar på många hemligheter. Hyresgästerna i de förfallna lägenheterna har alla mycket att dölja, för omvärlden och för varandra. När Collette flyttar in lär hon snart känna Cher, en femtonårig tjej som i likhet med henne själv befinner sig på flykt. Båda har svårt att begripa sig på den tafatt vänlige Thomas i lägenheten högst upp, och Collette dras i stället till Hossein, som flytt från Iran och nu väntar på besked angående sin asylansökan. Enstöringen Gerard Bright i lägenheten bredvid håller å sin sida på att driva henne till vansinne med sin klassiska musik. Längst ner bor den sextionioåriga Vesta, som levt i huset hela sitt liv och håller ett vakande öga på de andra. En ödesdiger sommarnatt inträffar något som tvingar dem att ingå en ostadig allians. De måste nu samarbeta för att bevara den hemlighet som knyter dem samman. Men det är bara en av dem som vet vad det egentligen är som gör att avloppsrören i huset håller på att täppas igen.

(Kopierat från storytel.se)

——–

Jag har tidigare läst en bok av Alex Marwood, ”Onda flickor” (The Wicked Girls), som jag tyckte var mycket bra. Här är en länk till min recension av den. 

Nu har jag läst, eller rättare sagt lyssnat, på hennes andra bok, ”Granne med döden” (The Killer Next Door), och den var precis lika bra, om inte ännu lite bättre. 

Men boken är verkligen inte något för känsliga, för den är både detaljerad och makaber. 

Men till icke känsliga, rekommenderar jag absolut boken, som är både spännande, har härliga personligheter som karaktärer, och väl beskriven London-miljö. 

Jag lyssnade på boken som ljudbok, via Storytel, på 1,25 gånger hastigheten, i uppläsning av Mats Eklund. Boken tog elva timmar att lyssna på, och jag tyckte att uppläsningen var bra. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en ljudbok som jag lyssnade på genom Storytel. 

———

5 Responses to ”Granne med döden” (The Killer Next Door) av Alex Marwood

 1. Josefin skriver:

  Alltså inget för mig även om den lät himla spännande.

  Kramar

 2. Josefin skriver:

  Haha 🙂

  Så bra du skriver sånt, som jag skrivit förut är det så bra och roligt att läsa dina recensioner. De är de bästa 🙂 (haha kanske lät smörigt men det är sant 😉 )

 3. […] Den mörkaste hemligheten är Alex Marwoods tredje bok, och jag har även läst dom två tidigare. Här är en länk till mitt blogginlägg om hennes första bok, Onda flickor. Och här är en länk till hennes andra bok, Granne med döden.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: