”Dödlig besatthet” (The Collector) av Nora Roberts

°

Dödlig besatthet

———

”Dödlig besatthet” (The Collector) av Nora Roberts – (2014) (2015) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman)

———

”Författaren Lila Emerson blir vittne till hur en kvinna knuffas ut genom ett fönster på fjortonde våningen i New York. Lila bor tillfälligt i huset mitt emot. Hon hade tänkt sig en möjlighet att få skriva klart sin nästa roman i lugn och ro samtidigt som hon tjänar pengar på att vara lägenhetsvakt. Hon är fascinerad av människor och kan inte låta bli att smygtitta på sina grannar. Allt är ganska oskyldigt, tills hon en kväll ser att paret mitt emot börjar bråka, ganska våldsamt. Plötsligt trycks kvinnan brutalt mot fönstret och faller handlöst ut. Allt sker så plötsligt och Lila hinner inte sträcka sig efter telefonen för att ringa polisen.
Konstnären Ashton Archer är bror till den misstänkte mördaren. Men han vet att hans bror inte kan vara våldsam, aldrig. Han kontaktar Lila, som är det enda ögonvittne. Han vill ha hennes hjälp att avslöja vad som verkligen hände där på fjortonde våningen. Deras utredning leder dem in i en farligt liten exklusiv grupp av människor där ovärderliga antikviteter köps, avyttras, spelas bort och stjäls. Här är det helt andra regler och värderingar som råder. Snart förstår både Lili och Ashton att det du äger är den du är, och det du åtrår blir till en dödlig besatthet?

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

———

”Dödlig besatthet” är rätt så lik dom två senaste böckerna av Nora Roberts, ”Främlingen vid havet” och ”Vittne till mord”

Lättläst, välskrivet, lite spänning, lite humor, lite kärlek. Kanske rätt så förutsägbar, men lättsam underhållning. Ingenting man kommer att minnas, utan ett nöje för stunden. 

Så till alla som har gillat Nora Roberts tidigare, rekommenderar jag absolut den här boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

6 Responses to ”Dödlig besatthet” (The Collector) av Nora Roberts

 1. Josefin skriver:

  Gillar viss av hennes böcker, även fast som du skriver är mycket rätt förutsägbart. Fast jag tycker även de böckerna kan va lite för läskiga 😉 jag blir mer och mer lättskrämd med åren, haha

  Kram

 2. Josefin skriver:

  Haha jo vissa av dom, som när en tjej blir vittne till ett mord som begås av ryska maffian. Minns du den? (Kan namnet vara vittne till mord?)
  Eller han som är ute efter tjejen som har en djurpark (minns inte vad den hette heller). Spännande och läskiga 😉

 3. […] dom senare åren har jag läst Dödlig besatthet, Främlingen vid havet, och Vittne till mord, som alla fick en fyra i betyg av mig. Och jag har […]

 4. […] dom senare åren har jag läst Dödlig besatthet, Främlingen vid havet, Vittne till mord, och Lögnaren, som alla fick en fyra i betyg av mig. Och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.