”Den som väntar” av Kristin Emilsson

°

Den som väntar

———

”Den som väntar” av Kristin Emilsson – (2015) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Amanda och Erik har nyss tagit sig igenom en äktenskaplig kris. De har lovat att lägga alla lögner bakom sig och försöka på nytt. Men det visar sig lättare sagt än gjort, särskilt när de önskar sig så olika saker av livet.

Amanda vill att Erik ska vara pappaledig. För egen del önskar hon en hel natts sömn och att tonårsdöttrarna ska sluta dra hem odrägliga pojkvänner. Men mest av allt önskar hon att ett bokförlag ska anta hennes manus så att livet kan ta en ny vändning.

Erik önskar att allt kunde bli som det var tidigare, då när livet var lätt. Nu är det komplicerat. Amanda är förändrad, befordran på jobbet låter vänta på sig och så är det de där oregelbundna hjärtslagen som håller honom vaken om nätterna.

När Amanda ger sig iväg på en oplanerad resa hopar sig missförstånden. Och när nya bekantskaper och gamla spöken dyker upp och ställer saker på sin spets tvingas Amanda och Erik att omvärdera allt de tidigare tagit för givet. För hur vet man när man väntar på något gott – eller när man bara väntar för länge?

Den som väntar är den fristående fortsättningen på Kristin Emilssons uppskattade roman Äta kakan och ha den kvar.

Kristin Emilsson är född 1973 i Stockholm och arbetar som interaktionsdesigner. Våren 2014 debuterade hon med romanen Äta kakan och ha den kvar.”

(Kopierat från lindco.se)

———

För lite mindre än ett år sedan, så läste jag Kristin Emilssons debutroman ”Äta kakan och ha den kvar”. Jag tyckte mycket om den, och här är en länk till min recension av den. 

Nu har jag läst den fristående fortsättningen, ”Den som väntar”, och den var till och med ännu bättre. 

Boken var lättläst med ett mycket skönt läsflyt i. Och precis som den tidigare boken så tycker jag att den är en blandning av feelgood, chicklit, och relationsroman. 

Jag tycker att boken är mycket välskriven, och man känner verkligen med personerna. Den känns verklighetstrogen och har hög igenkänningsfaktor. Och är absolut inte helt förutsägbar. 

Jag hoppas att det kommer en tredje fristående del, för jag skulle gärna läsa mer om hur det går för karaktärerna. Och om inte det, så hoppas jag verkligen att Kristin Emilsson utkommer med andra böcker, för jag vill gärna läsa mer av henne. 

Rekommenderar absolut boken. Men läs helst ”Äta kakan och ha den kvar” först. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

4 Responses to ”Den som väntar” av Kristin Emilsson

  1. […] Läs hela recensionen på Bims Blogg   […]

  2. […] ha den kvar, och den andra boken, som är en fristående fortsättning på den första boken, heter Den som väntar. (Länkar till mina recensioner av […]

  3. […] ha den kvar, och den andra boken, som är en fristående fortsättning på den första boken, heter Den som väntar. (Länkar till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: