”Lejontämjaren” av Camilla Läckberg

°

Lejontämjaren

———

”Lejontämjaren” av Camilla Läckberg – (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.

Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.”

(Kopierat från forum.se)

———

Det här är Camilla Läckbergs nionde bok i serien om Patrik Hedström och Erica Falck i Fjällbacka. Jag har läst dom åtta tidigare också, och tyckt om dom alla. Här är en länk till den senaste, ”Änglamakerskan”

Ja, jag tycker om Camilla Läckbergs böcker. Kanske inga fullpoängare, men klara fyror av femmor har alla hennes böcker varit. Lättlästa, trevliga, och spännande. 

Tycker att den här boken, till nio tiondelar, till och med var bättre än dom tidigare. Men tyvärr så tyckte jag att slutet drog ner betyget lite. Så det blir en fyra i betyg till den här också. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett eget inköp, en pappersbok i inbundet format. 

———

3 Responses to ”Lejontämjaren” av Camilla Läckberg

  1. Ahnna skriver:

    Håller med dig. Slutet var lik det som var i förra boken änglamakerskan. Så jag hade räkat ut slutet lite för tidigt. men lätt läst och trevlig läsning.
    Gott nytt år!! / Ahnna

  2. […] är den tionde delen i Fjällbackaserien. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den nionde boken, Lejontämjaren, som utkom 2014. Jag har tyckt mycket om alla dom tidigare böckerna, och jag tyckte ännu mera om den […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.