”Öga för öga, tass för tass” av Maria Ernestam

°

Öga för öga, tass för tass

———

”Öga för öga, tass för tass” av Maria Ernestam (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Originell spänningshistoria för kattälskare. Och andra.

 En katt går sin egen väg. Ingen kan välja sina grannar. Två sanningar som Sara och Björn får erfara när de flyttar ut på landet, till sitt nyrenoverade hus. Här skulle Björn koppla av från arbetet i stan och Sara förverkliga den länge närda drömmen om ett eget trädgårdsmästeri. För att inte tala om deras katt. Vilka möjligheter till fria strövtåg.

Lars och Agneta, paret i huset mitt emot, kommer förbi redan första kvällen. Att de liksom Sara och Björn är kattägare är ett lyckligt sammanträffande, och det är inte enda intresset de delar. Grunden verkar vara lagd för god gemenskap över staketet.

Men mycket snart kan oråd anas. Lars och Agnetas katt är ett stridbart djur som försvarar sitt revir med klor och tänder och när kriget mellan de båda katterna intensifieras ökar också spänningen mellan de nyblivna grannarna. Samtidigt uppdagas att det även tidigare har förekommit osämja mellan människor i de båda ensligt belägna husen. Bråk som slutat i en spöklik tragedi där sanningen aldrig riktigt uppdagats.

Liksom katten lurar på sitt byte nafsar historien de nytillkomna i hälarna. Sara och Björn tvingas försvara sig med metoder de aldrig trott sig kapabla till. När allt slutligen brister drabbar katter och grannar samman på ett sätt som genljuder i hela bygden.

Öga för öga, tass för tass är en annorlunda spänningshistoria i sann Maria Ernestam-anda. En tribut till grannar som håller sams och till katters obändiga egensinnighet. En perfekt presentbok med vackra illustrationer av Lina Bodén.”

(Kopierat från forum.se)

——–

Jag har läst en bok tidigare av Maria Ernestam. Det var boken ”Caipirinha och döden” som kom ut 2005 men som jag läste 2010. Jag tyckte om den boken, och den fick en fyra i betyg av mig. 

Nu har jag läst boken ”Öga för öga, tass för tass”, som jag egentligen inte vet om man ska kalla roman eller novell, eftersom boken bara har cirka etthundra sidor. Och jag gillar ju egentligen mest riktigt tjocka böcker. 

Men jag tyckte om boken, trots att den var så kort. Välskriven, lättläst, och tänkvärd. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Öga för öga, tass för tass” av Maria Ernestam

  1. Barbro skriver:

    Måste dock fråga dig. Blev du riktigt klok på slutet?, för det blev då inte jag. Jag tyckte kortromanen var bra fram till just slutet!
    kram/
    B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.