”Handlaren från Omsk” av Camilla Grebe & Paul Leander-Engström

°

Handlaren från Omsk

———

”Handlaren från Omsk” av Camilla Grebe & Paul Leander-Engström – (2014) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”En kvav sommarnatt hittas den svenske ambassadörens son, Oscar Rieder, död inne på den svenska ambassaden i Moskva. Bredvid honom ligger en svårt skadad prostituerad, som mot alla odds överlever. Överåklagare Sergej Skurov kallas in för att utreda fallet med hjälp av den ambitiöse unge polisinspektören Anton Levin.
Skurov tipsar sin vän Tom Blixen om att det ryska bolaget Maratech letar efter en svensktalande efterträdare till den avlidne Rieder. Tom får tjänsten, men inser snart att Maratech är inblandat i illegal vapenhandel. Steg för steg nystar Tom och Skurov upp härvan, som visar sig ha förgreningar på högsta politiska nivå i Sverige. Till slut hänger Toms liv på att han kan hitta bevis som avslöjar Maratech och dess svenska samarbetspartners.

Handlaren från Omsk är den andra, fristående romanen i thriller serien Moskva Noir. Boken väcker frågor om vem som bär ansvaret för att svenska vapen hamnar i diktatorers och terroristers händer.”

(Kopierat från massolit.se)

——–

Den första boken, i den planerade trilogin i thrillerserien Moskva Noir, heter ”Dirigenten från Sankt Petersburg”, och jag läste den förra året, och tyckte mycket om den. 

Nu har jag läst den andra delen, och den var nästan lika bra.

Intressant med svenskskrivna böcker som utspelar sig i Moskva. Fast ibland blev det nästan för politiskt och för invecklat för mig. 

Men bra var boken, och jag vill absolut läsa den sista boken i trilogin, så jag får veta hur det går för Tom Blixen och dom andra. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Massolit.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Handlaren från Omsk” av Camilla Grebe & Paul Leander-Engström

  1. […] tyckte jag också mycket om, och här är en länk till min recension av den senaste boken, ”Handlaren från Omsk”. Och jag vill även läsa den kommande boken i […]

  2. […] om Tom Blixen. Den första boken heter Dirigenten från Sankt Petersburg, och den andra boken heter Handlaren från Omsk. (Länkar till mina recensioner av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.