”Stalker” av Lars Kepler

°

Stalker

———

”Stalker” av Lars Kepler – (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Om lamporna är tända kan en stalker se dig utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se en stalker som redan är inne…

För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.

Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord.

En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

———

Jag älskar Lars Keplers böcker. Tycker att det äkta paret som skriver under pseudonymen Lars Kepler, Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, verkligen har lyckats med sina böcker. 

Det här är deras femte bok i serien om polisen Joona Linna, och jag har tyckt mycket bra om alla dom fyra tidigare, ”Hypnotisören”, ”Paganinikontraktet”, ”Eldvittnet”, och ”Sandmannen”.

”Stalker” gjorde mig verkligen inte heller besviken, för den får absolut högsta betyget från mig. 

Liksom dom tidigare böckerna, så är det action från början till slut, på sexhundra sidor. Man ser verkligen boken som en film framför sig, och den skulle passa bra att bli filmad, precis som boken ”Hypnotisören” blev. Den filmen var ju mycket, mycket bra tyckte jag. 

Jag rekommenderar verkligen boken, precis som tidigare böcker i serien. Och jag hoppas att det kommer många fler böcker om Joona Linna och dom andra. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

3 Responses to ”Stalker” av Lars Kepler

  1. […] om kommissarie Joona Linna har dom hittills skrivit, och alla har fått mycket bra betyg från mig. Här är en länk till den senaste boken, ”Stalker”, som fick högsta betyget från mig. I det blogginlägget så finns det även länkar till mina recensioner av dom tidigare […]

  2. […] till mina recensioner av dom: Hypnotisören, Paganinikontraktet, Eldvittnet, Sandmannen, och Stalker. (Jag har även läst den fristående boken Playground av Lars Kepler, och länkar även till […]

  3. […] länkar till mina recensioner av dom: Hypnotisören, Paganinikontraktet, Eldvittnet, Sandmannen, Stalker, och Kaninjägaren. (Jag har även läst den fristående boken Playground av Lars Kepler, och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: