”Mellan fyra ögon” av Denise Rudberg

°

Mellan fyra ögon

———

”Mellan fyra ögon” av Denise Rudberg (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

———

”Vädla Läroverk är Sveriges mest exklusiva och välrenommerade privatskola, där rektor Jane Eden styr såväl elever som lärare med järnhand. När skolans styrelseordförande mördas kopplas åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor in på det känsliga fallet. Snart upptäcker de att Jane Eden har haft ett hemligt kärleksförhållande med den mördade mannen och hon blir genast huvudmisstänkt.

Men är det verkligen så enkelt, eller döljer sig något ännu mörkare under den putsade ytan? Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid måste arbeta snabbare och diskretare än någonsin för att förhindra en katastrof.

Parallellt med mordutredningen brottas de tre utredarna med sina privatliv. Ett gammalt brev tvingar Marianne att bestämma sig – det är dags för henne att göra upp med minnena av sitt dåliga äktenskap och sina egna livsbeslut en gång för alla.

Denise Rudberg tar oss än en gång med in i överklassens salonger och bjuder på både krypande spänning och elegant underhållning. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff – medelålders änka och åklagarsekreterare – är äntligen tillbaka!”

(Kopierat från forum.se)

——–

Enligt Denise Rudberg själv, via Adlibris, så har hon gett ut nitton böcker. Och jag tror faktiskt att jag har läst dom allihopa. Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva, lättlästa, lättsmälta, snabblästa, enkla, och underhållande böcker. 

Det här är den fjärde boken i serien om Marianne Jidhoff, i Denise Rudbergs egna genre som hon kallar ”Elegant Crime”. Det är kriminalromaner i  överklassmiljö kan man väl säga. 

Jag tycker mycket om serien, och den här fjärde boken var absolut inget undantag. Så jag kan rekommendera boken, men helst att man läser serien från början. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.