”Irene Panik” av Carin Hjulström

°

Irene Panik

———

”Irene Panik” av Carin Hjulström (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Irene Pährson är 48 år, älskar muffins och bor på landet tillsammans med sin man Björn, tre tonårsbarn, hästar, hundar, katter och en extremt missnöjd get.

Som ung ville Irene bli sångerska eller bibliotekarie, men ingenting blev som hon hade tänkt sig. Nu har hon varit hemma och tagit hand om familjen och den slitna gården Grangläntan medan maken har byggt upp företaget Björns Bad i Ulricehamn. Björn brukar kalla sin fru Irene Panik för att hon jämt tar på sig att rädda allt och alla i de mest kaotiska situationer.

Irene längtar efter att vidga sina vyer och bygga upp en egen identitet utanför hemmet. Ett antal besynnerliga sammanträffanden ger henne plötsligt kraft och mod att säga upp sig som familjens projektledare och ge sig ut på en äventyrlig resa. När hon avslöjar sin plan berättar Björn att han träffat en ny kvinna – Ulla på Våtrumsspecialisten.

Under en härligt galen roadtrip genom ett vintrigt glesbygds-Sverige lär Irene känna en rad udda existenser som kommer att betyda mycket för henne och hon för dem.

Allt detta medan en meteorit från yttre rymden närmar sig jorden med en obegriplig hastighet. Och till slut får Irene verkligen användning för sin förmåga att hantera både kaos och panik …

Irene Panik är en humoristisk och tankeväckande historia om att ta tag i sitt liv och att våga omformulera sina drömmar.”

(Kopierat från forum.se)

——–

Det här är Carin Hjulströms fjärde roman. Och jag har läst alla hennes tre tidigare, ”Finns inte på kartan”, ”Hitta vilse”, och ”Kajas resa”. 

”Irene Panik” påminner om Carins två första böcker. ”Kajas resa” är lite annorlunda mot dom tre övriga. 

”Irene Panik” är en lättsam och snabbläst feel good-bok. Ganska så förutsägbar, men en stunds trevlig underhållning är det. 

Så vill man ha lite lättsmält underhållning i bokform, så kan jag helt klart rekommendera boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en e-bok i epub-format, från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare. 

———

3 Responses to ”Irene Panik” av Carin Hjulström

 1. Barbro skriver:

  Får du verkligen plats med alla dina böcker? Ett antal extra bokhyllor? Pappkassar på balkongen?
  Tänkte höra om du har några bra tips vart en bokberoende som jag kan förvara böcker. Jag tycker det är synd att slänga dem. Och sälja…Får man något för dem?
  Jag önskar dig och din familj en trevlig helg!
  kram/
  B

  • @ Barbro: Jag har bokhyllor i vardagsrummet, sovrummet, och i matsalsdelen av köket. Men det börjar bli väldigt fullt, och jag får inte in fler bokhyllor nu. Får väl börja att ge bort till loppisar snart. Sälja orkar jag nog inte, för mycket besvär för lite pengar. Ger hellre bort då.

   Tack det samma! 🙂

 2. […] Finns inte på kartan och Hitta vilse. Hon har även skrivit böckerna Kajas resa och Irene Panik. Här är en länk till hennes senaste bok, Irene Panik, där det också finns länkar till dom tre tidigare […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.