”Folk av en främmande stam” av Louise Boije af Gennäs

°

Folk av en främmande stam

———

”Folk av en främmande stam” av Louise Boije af Gennäs – (2014) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

———

”Det enda man vet säkert är att allt förändras.

Det är 2007. När vi återser vännerna från Högre än alla himlar och Blå koral, Pella och Stefan, Victor, Jalle och Liv, är det en sargad men fortfarande stark grupp vi möter. Victor försöker hitta en vardag efter tsunamin och dess fruktansvärda konsekvenser, Pella och Stefan lappar ihop sitt äktenskap och Tessan och Philip närmar sig vuxenvärlden. Den evige singeln Jalle drabbas av den stora förälskelsen och Liv kämpar vidare med sina frågeställningar kring livet och teatern. Sannas och Sagas död överskuggar fortfarande gänget, men alla inser att man måste gå vidare för att inte gå under. Livet stannar inte upp, inte ens när älskade ryckts ifrån en.

Nya politiska vindar blåser. Alliansen har vunnit valet och vännerna, som hela tiden haft hetsiga politiska diskussioner utifrån sina skilda perspektiv, tvingas positionera sig på nytt. Allas värderingar ställs på sin spets när Lehman Brothers kollapsar och världsekonomin med dem – pengar blir plötsligt avgörande när den ekonomiska osäkerheten slår hårt mot gruppen, och den verkliga betydelsen av ”kärlek” och ”vänskap” hamnar i fokus för samtliga.

Folk av en främmande stam är den avslutade delen i Louise Boije af Gennäs trilogi om en grupp nära vänner under 2000-talets första decennium. Tio år har gått sedan vännerna firade in det nya millenniet. Inget har blivit som de tänkt sig. Men livet tar fortfarande dramatiska vändningar och plötsligt väntar den stora lyckan där man minst anar det.”

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

———

Det här är Louise Boije af Gennäs tredje och avslutande bok i trilogin om några vänner och deras liv under tjugohundratalets första årtionde. 

Jag har läst dom två tidigare böckerna och tyckte mycket, mycket om dom. Och den här avslutande delen var precis lika bra.

Det bästa med böckerna är att samtidigt som det handlar om den lilla gruppens liv och leverne, så vävs också alla stora händelser i Sverige och i världen in i boken.

Men man ska absolut läsa alla tre böckerna i rätt ordning. Jag tror att det ger så mycket mer då.

Här är min recension av den första boken, ”Högre än alla himlar”, som handlar om åren 2000-2003.

Och här är min recension av den andra boken, ”Blå Koral”, som handlar om åren 2004-2006.

Och den här avslutande boken, ”Folk av en främmande stam”, handlar alltså om åren 2007-2009.

Rekommenderar alla böckerna varmt. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Folk av en främmande stam” av Louise Boije af Gennäs

  1. […] Jag har läst flera böcker tidigare av Louise Boije af Gennäs. Bland annat så har jag läst hennes tidigare trilogi, som utspelar sig under millenniets första årtionde. Man får följa några vänner genom dom åren, och samtidigt så får man följa utvecklingen i världen. Alla tre böckerna är otroligt bra, och jag rekommenderar verkligen den bokserien. Här är mina recensioner av dom böckerna: Högre än alla himlar, Blå koral, och Folk av en främmande stam.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.