”Vassa föremål” (Sharp Objects) av Gillian Flynn

°

Vassa föremål

———

”Vassa föremål” (Sharp Objects) av Gillian Flynn – (2014) (2006) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

”Efter en lång tids frånvaro är journalisten Camille Parker tillbaka i sin gamla hemstad. Hon är ditskickad av sin arbetsgivare en tredje klassens Chicago-tidning för att rapportera om två unga flickors försvinnande. Camille är motvilligt inhyst i sitt föräldrahem, där hon på nytt konfronteras med sin distanserade mamma och den brådmogna trettonåriga halvsyster hon knappt känner.

Hemsökt av mörka händelser ur det förflutna, och samtidigt bekymrad över det olustiga grepp hennes syster tycks ha om stan, brottas Camille med samma gamla behov av att bli accepterad som plågade henne under uppväxten.

När ledtrådar visar sig bli återvändsgränder identifierar sig Camille allt mer med de unga offren. Och till sist inser hon att hon inte har något val: Hon är tvungen att nysta upp sitt såriga förflutna om hon ska kunna klara sig ur den här hemkomsten med livet i behåll.”

(Kopierat från modernista.se)

———

Det här är Gillian Flynns debutroman som kom ut 2006, och som nu har kommit ut i en ny utgåva. Boken hette tidigare ”Vass egg”. 

Jag har läst två böcker av henne tidigare: ”Mörka platser” och ”Gone Girl”, och jag tyckte att båda två var mycket, mycket bra. (Länkar till mina recensioner av dom två böckerna). 

Och den här boken var precis lika bra. Den är otäck och mörk. Men väldigt spännande och mycket välskriven. 

Jag tycker mycket om Gillian Flynns sätt att skriva, och hoppas verkligen att det kommer många fler böcker av henne i framtiden. 

Rekommenderar alla tre böckerna, som är helt fristående från varandra. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var ett recensionsexemplar, en pappersbok i inbundet format, från Bokförlaget Modernista.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

One Response to ”Vassa föremål” (Sharp Objects) av Gillian Flynn

  1. […] När jag såg att Gillian Flynn hade kommit ut med en novell hos bokförlaget Albert Bonniers förlag, så bad jag att få den som ett recensionsexemplar, eftersom jag har tyckt mycket, mycket om dom tre romanerna som jag har läst av henne: ”Gone Girl”, ”Mörka platser”, och ”Vassa föremål”.  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: